Lejáratás: egy kávézó üzemeltetője rongálással vádolja Magyar Péteréket, de bizonyíték van az ellenkezőjére

Megosztás

Amikor ugyanis Magyar Péter stábjával és szimpatizánsaival betért arra a helyre, ahol néhány órával korábban nem szolgálták ki azokat az embereket, akik Tisza pártos pólóban és kitűzővel érkeztek, többen a teljes látogatást élőben közvetítették, illetve vágatlan videókat készítettek. Rongálás, lincshangulat sehol, így a hazugság kibukott.

Magyar Péter pedig természetesen feljelentést tesz az ügyben, hiszen ismét hazudott és hazudik róla a kormányzati támadópropaganda. Mivel korábban belülről látta a rendszer működését, valószínűleg előre felkészült a hasonló esetekre.

Az eset a Turul kávézóban történt Magyar Péter pénteki kampányeseménye után – számolt be róla a Hvg.

Pontosabban a gyűlés előtt volt volt az első affér. Legalábbis Magyar a felszólalásában azt mondta, kidobták a Tisza Párt aktivistáit a kávézóból, csak azért, mert Tisza-pártos kitűző volt rajtuk. Ezt a hely üzemeltetője cáfolta később, ő azt állítja Magyar szimpatizánsai a teraszra akartak kiülni, de ott nem volt szabad asztal.

„Szeretnék szólni a Turul-kávéháznak, hogy érkezünk a gyűlés után” – mondta mindenesetre az egybegyűltek előtt Magyar Péter, azt is hozzátette, hogy egy barackpálinkát és egy sört kér, a kávét pedig tej nélkül szereti.

Így is lett, a rendezvény után Magyar és jónéhány szimpatizánsa betért a Turulba. Innentől újra kétféle álláspont ismert.

Boczonádi János, a hely üzemeltetője a kormánypárti Patriótának azt nyilatkozta, hogy a kampányrendezvény után Magyar és a szimpatizánsai körbevették a kávézót, és többen elkezdték ütni a kávézó egyik üvegfalát, amely meg is repedt. Arról is beszélt, hogy a személyzet több tagja félt, lincshangulat volt, továbbá, hogy az interneten is megindult a hely lejáratása. Fontolgatja, hogy feljelentést tesz hitelrontásért (hogy ki ellen, azt nem mondta).

„A propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kulturált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett” – írta vasárnap délután a Facebookon Magyar Péter.

Ő azt állatja, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. „Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna.”

A helyi, kormánypárti Kemma cikke szerint (amely “Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán” címmel tudósított az eseményről) egyébként a kávézó épülete az önkormányzat tulajdonában van. Sajnos Magyarországon ilyen egy kampány 2024-ben, a hatalmához görcsösen ragaszkodó hatalom és szócsövei elképesztően sok sajtópert buktak már el, amikor hamis állításokat terjesztettek ellenzéki “ellenfelekről”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek