Az utolsó percekben érvénytelenített gól által játszott döntetlent a DVTK és a Fehérvár

Megosztás

A Fehérvár számára kulcsfontosságú, de a helyezések tekintetében a DVTK számára is jelentős mérkőzés vette kezdetét Karakó Ferenc sípszava által a Sóstói Stadionban ma délután. A 40. élvonalbeli Fehérvár-Diósgyőr végeredménye gól nélküli döntetlen lett a bajnokság utolsó fordulójában.

„Egy valódi önbizalom növelő győzelmet arattunk egy rendkívül erős ellenféllel szemben, ilyenkor természetesen jobb a hangulat az öltözőben” – idézte fel a Fradi elleni 2-0-ás sikert Vladimir Radenković a DVTK honlapján. „Azonban nemcsak a sportban, hanem az élet minden területén jól ismert az a jelenség, hogy amikor valaki eredményesen végzett el egy feladatot, akkor sokkal nehezebb folytatni a munkát. Éppen ezért külön felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy ezzel még nem ért véget a bajnokság, egy rendkívül fontos mérkőzés vár ránk Székesfehérvárott.”

A mester hozzátette, olyan játékosokat akar látni a pályán, akik képesek küzdeni a jobb helyezés érdekében. Valóban, a tét eltért a két csapat tekintetében: míg a Fehérvár FC egy győzelem esetén a második helyen, 56 ponttal végez a tabellán, addig a Diósgyőrnek azért kellett küzdenie, hogy megőrizze a hatodik helyét.

A Diósgyőr formájára alighanem egyetlen szurkolónak, vagy civil futballrajongónak sincsenek szavai: miközben hét gólt kaptak a nem túl acélos Újpesttől, akik egy héttel később 3-0-ra kikaptak a Kecskeméttől, mindeközben pedig a sebeit nyalogató miskolciak hazai pályán győzedelmeskedett a bajnok Ferencváros ellen. NBI, így szeretünk!

A 26. percben Sigér Pernambuco mellett vitte le a labdát az alapvonalig, majd középre ívelt, Karamoko pedig 3 méterről, Szabó Levente mellől fejelt a bal alsó sarokba. A gól azonban nem érvényes, a VAR után lesnek ítélték a támadást.

Mindenesetre a lehetőség adva volt Székesfehérváron, hogy három ponttal és szép játékkal zárja a szezont a DVTK, a Fehérvár pedig az ezüstéremért harcolhatott. Előbbi, ha nem is túl gyorsan, ismét élt volna vele, a 90. percben megint megszerezte a vezetést, Serafimov góljával biztosították be a győzelmet, ám néhány perccel később szintúgy lest jelzett Karakó. Ezáltal a Fehérvár a negyedik helyen végzett, vagyis az Európa Konferencia liga selejtezőjében indulhat.

Kép: fehervarfc.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek