Micsoda meccs volt!

DVTK-DVSC 5-3

Megosztás

A semleges nézők számára is igen élvezetes keleti rangadón nyolc gól született, szerencsére a Diósgyőr lőtt ötöt ebből, így két pontra közelítette meg a Debrecent, és így versenyben maradt, nem teljesen reménytelen a jövő évi nemzetközi kupaküzdelmekre készülni.

A DVTK és a DVSC rangadója kiemelkedő érdeklődést váltott ki, mivel mindkét csapat számára fontos volt a mérkőzés kimenetele a nemzetközi kupaindulásért folytatott versenyben. A DVTK-nek komoly tétje volt a találkozón, mivel egy esetleges győzelemmel továbbra is versenyben maradhatott a nemzetközi kupákért, míg a Debrecennek lehetősége volt közelebb kerülni a riválisokhoz.

A mérkőzés során mindkét csapat játékfilozófiája megmutatkozott: a DVSC kezdetben intenzív letámadással próbálta megzavarni a DVTK játékát, míg a DVTK többet épített a kontrákra és az ellentámadásokra. A fiatal játékosok is fontos szerepet játszottak a mérkőzésen, bizonyítva, hogy képesek a nagyobb nyomás alatt is teljesíteni. Bár fél óra elteltével már 3-0-ra is mehettünk volna, de Klimovich és Edomwonyi gólja után Pernambuvo kihagyta a megítélt tizenegyest. Aztán a félidő végén és a második játékrész elején egyenlített is a Debrecen Baranyai és Bárány találatával. Szerencsére Edomwonyi ismét megvillant, Gera szemfüles gólja pedig már megnyugtató előnyt jelentett a 67. percben, kettővel mentünk a Loki ellen. A mérkőzés végén volt még egy gólváltás: Ojediran szépített a 83. percben, a hosszabbítás utolsó pillanataiban pedig Fekete állította be az 5-3-as végeredményt.

Győzelmével a Diósgyőr méltóképpen emlékezett meg az aznap délelőtt elhunyt klublegendáról, Tatár Györgyről.

No Title

A Diósgyőr fordulatos és látványos mérkőzésen 5-3-ra nyert otthon a Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén. m4sport.hu: https://m4sport.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/M4Sport.hu Instagram: https://www.instagram.com/m4sportofficial/

A mérkőzés dinamikája során gyakran változtak a domináns periódusok, és mindkét csapatnak voltak olyan szakaszai, amikor képesek voltak ellenfelüket megfogni és veszélyeztetni. Ez ugyan a labdabirtoklási statisztikában nem látszott, a diósgyőrieknél csupán a mérkőzés 36%-ában volt a labda. A miskolci csapat 14-szer lőtt, ebből 9 volt kapura tartó, míg a hajdúságiak 20-szor lőttek, ezekből 11 tartott a Diósgyőr kapujára – mégis a DVTK győzött végül 5-3-ra, ami befolyásolta a bajnoki tabella állását is,

két pontra közelítettük meg a debrecenieket, azaz a nemzetközi kupaindulásért folytatott küzdelemben még versenyben maradtunk a maradék négy fordulóban is.

A 2024/25-ös szezonban négy magyar klubcsapat szerezhet indulási jogot valamelyik nemzetközi kupa selejtezőjében. A már bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligájában indulhat majd, a kupagyőztes pedig az Európa-liga selejtezőjében, itt a Fradi mellett a Paks, a Kisvárda és a másodosztályt toronymagasan vezető Nyíregyháza van még küzdelemben. A bajnokság ezüst- és bronzérmese pedig a Konferencia-liga selejtezőit kezdheti el nyáron. Amennyiben az FTC vagy a jelenleg harmadik helyezett Paks csapata nyeri meg a Magyar Kupát a 2-4. helyezett indulhat majd a Konferencia-ligában.

A negyedik helyen jelenleg a Puskás Akadémia csapata áll 46 ponttal, azaz a Diósgyőr előtt hat ponttal vezet a felcsúti csapat, mely a hátralévő fordulókban a Zalaegerszeggel, a Kisvárdával, az MTK-val és az utolsó fordulóban a Debrecennel csap össze. Nekünk a Kecskemét, az Újpest, a Ferencváros és a Fehérvár elleni meccseken kellene 6 ponttal többet szereznünk, és közben a Debrecen, valamint az MTK eredményeinek is úgy kell alakulnia, hogy ne legyen több pontjuk május 18-án este, a bajnokság utolsó fordulója után. (Pontazonosság esetén a több győzelem számít először, és csak utána a jobb gólkülönbség.)

tabella

Az 5-3-as vereség a DVSC számára visszaesést jelentett, és komoly kihívás elé állította őket a további fordulókra. A keret nem gyengült tavaly óta, amikor a bronzérmet csípték el a debreceniek. Ehhez képest a feljutó Diósgyőrnél a biztos bentmaradás lehetett a cél, a kérdés az, hogy a középmezőnyi létből a bajnokság következő idényében előre tudunk-e lépni.

Ha ilyen játékunk lesz, mint amilyet most hétvégén mutattunk be, akkor ez egyáltalán nem lehetetlen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek