Banki adatokat akarnak megszerezni csalók a miskolci önkormányzati kampányban

Megosztás

Abban nincs semmi meglepő, hogy egy politikai kampányban csalás történik. A kérdés az, hogy politikai ellenfelek vagy szemfüles haszonlesők élnek vissza jelöltek nevével.

A Függetlenek SZIVE – azaz a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület – közleményt adott ki arról, hogy telefonos csalók élnek vissza a nevükkel. Szombaton kezdődött meg a 2024-es EP- és önkormányzati választásokra a kampány, és jelöltjükre hivatkozva igyekeznek pénzt kicsalni miskolciaktól. A Függetlenek SZIVE jelöltje Miskolc polgármesteri pozíciójára az a Varga Andrea Klára, aki jelenleg Miskolc egyik alpolgármestere.

A telefonos csalók az ő nevében telefonálnak és igyekeznek megszerezni a hívott fél bankszámlaadatait, hivatkozva a választási kampányra.

Az egyesület kiemeli: “ezek a hívások nem tőlünk származnak, és a Függetlenek SZIVE, valamint választási szövetségesei telefonon biztosan nem gyűjtenek adományt a közösségi kampányukhoz”.

A hétfőn kiadott közleményben azt kérik a lakosságtól, hogy ne adjanak meg semmilyen személyes adatot vagy információt a bankszámlájukról és ha ilyen telefonhívást kapnak, a legjobb, ha leteszik a telefont és értesítik a rendőrséget, illetve tájékoztassák ismerőseiket a jelenségről.

A Varga Andrea mögött álló csapat mind a tizennyolc miskolci körzetben önálló képviselőjelölttel fordul rá az önkormányzati választásokra, támogatóként ott áll mögöttük a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom, a Helyi Civilek Szövetsége és a Mindenki Magyarországa Néppárt is.

Az aláírásokat már szombaton összegyűjtő Dr. Barkai Lászlót a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd – a zöldek Pártja (PM), az LMP – Magyarország Zöld Pártja (LMP) és a Lokálpatrióták Demokratikus Egyesület támogatja, az ő szövetsége is indul mind a 18 körzetben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek