Már le is váltották Tóth-Szántait saját egyesülete éléről

Megosztás

Nem kellett sokat várni, hogy a januárban bejegyzett Pont Mi Lokálpatrióta Egyesület éléről leváltsák Tóth-Szántai Józsefet. A bírósági adatok szerint áprilistól már nem ő a szervezet elnöke, a szálak pedig ezúttal is a kormánypártokhoz vezetnek.

Február 5-én jelentette be hivatalosan Tóth-Szántai József, hogy elindul az önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként. Ekkor még függetlennek mondta magát és hivatalosan egy alig néhány héttel korábban bejegyzett, azelőtt semmilyen közéleti tevékenységet nem végző egyesület jelöltjeként. Hírportálunk már akkor biztosra vette, hogy csak idő kérdése és a kormánypártok is bejelentik, hogy Tóth-Szántait támogatják az önkormányzati választáson.

Erre utalt az is, hogy a bejelentést követő első két hétben csak Facebook-hirdetésre több mint 2.5 millió forintot költött a jelölt. Amikor egy interjúban rákérdeztünk nála a hirdetési költésekre, akkor azt állította, hogy mindent a saját pénzéből finanszíroz. Az interjú megjelenését egyébként próbálta később letiltani.

Azóta egyébként már a Pont Mi Lokálpatrióta Egyesület éléről is leváltották a polgármesterjelöltet. Mint írtuk, ez az az egyesület, amelyet kevesebb mint 1 hónappal a polgármesterjelöltség bejelentése előtt hoztak létre. Akkoriban az egyesület elnöke Tóth-Szántai József volt, az alelnök pedig Nagy Sándor.

Áprilisban azonban teljesen lecserélődött az vezetése, sőt a székhelyük is megváltozott a bírósági nyilvántartások szerint. Névtelenséget kérő belső informátorunk szerint az egyesület alapító tagjai közül többen is nehezményezték, hogy politikai célra használják a szervezetet, ezért volt szükség a változtatásokra.

A bejegyzést követően még Tóth-Szántai volt az elnök, 5 évre megválasztva Forrás: birosag.hu

A vezetőség leváltása április egyébként 11-én emelkedett jogerőre. Tóth-Szántai helyett ma már Radomszki Levente a szervezet elnöke. Rajta keresztül a szálak a kormányzat magas köreihez vezetnek, hiszen az úr édesanyja nem más, mint Radomszki Lászlóné, aki a Pintér Sándor vezetett belügyminisztérium helyettes államtitkára. De nemcsak a hölgy áll közel a közel a kormánypártokhoz. Radomszki Levente is aktív szerepet vállal a KDNP-ben. Már 2014-ben a KDNP ifjúsági szervezetének aktivistája volt és több fotón is szerepel magasrangú kormányzati szereplőkkel, mint Semjén Zsolt, Rétvári Bence, vagy az azóta a pedofilbotrányba belebukott Varga Judittal és Kubatov Gáborral a Fidesz pártigazgatójával is. 2019-ben a KDNP miskolci szervezetének elnökségi tagjává is megválasztották.

Márciusban már le is váltották, a KDNP-s Radomszki Levente lett az új elnök Forrás:birosag.hu

A hírről egy Facebook-oldal is beszámolt, amely egy kérdőív kapcsán felhívja a figyelmet arra: problémás lehet adataink biztonsága szempontjából, hogy a Pont Mi Lokálpatrióta Egyesület vezetője áttételesen kötődik a belügyminisztériumhoz.

Az oldal teljes bejegyzését itt tekinthetik meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek