A jövő héttől ismét vár minket az MVK múzeuma

Megosztás

Tavalyelőtt volt 125 esztendős a miskolci villamosközlekedés. E jeles évforduló alkalmából nyitotta meg kapuit az MVK Közlekedéstörténeti Múzeuma. Április 23-ától ismét látogatható.

Az eleinte még emlékszobaként funkcionáló kiállítás mára már múzeummá nőtte ki magát, mely nyitva áll minden közlekedésbarát számára, hogy egy rövid időutazás keretében megismerjék Miskolc város helyi közösségi közlekedésének történetét. A tárlat számos fénykép és korabeli tárgyi emlék (régen használt viszonylatjelző táblák, okiratok, egyenruhák, jegykezelő eszközök, jármű makettek, műtárgyak és relikviák) segítségével ad képet a miskolci közösségi közlekedés kialakulásáról és fejlődéséről.
 
A látogatók bepillantást nyerhetnek a múlt írásos dokumentációiba is: az 1897-ben indult villamosközlekedést megalapozó villamosvasút-tervek, dokumentációk, költségszámítások (eredeti, kézzel írt formában), menetrendek (köztük az első, 1971-ből). A múzeumban megtekinthető egy 1909 és 1960 között kézírással vezetett közlekedési napló is, mely a baleseteket dokumentálja.
 
Az MVK Közlekedéstörténeti Múzeuma 2024. április 23-tól minden kedden látogatható. A Múzeumban szakavatott kolléga áll a látogatók rendelkezésére a miskolci villamos- és autóbusz-közlekedés múltja, illetve jelene megismeréséhez.
 
A belépés díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges az MVK Ügyfélszolgálati Irodájában személyesen vagy telefonon, legkésőbb a tervezett látogatás napja előtti hétfőn 12 óráig. Igény szerint óránként indul a múzeumlátogatás. Egy időpontban egyszerre maximum 20 főt tudnak fogadni.  
A 30–40 perces programra szeretettel vár minden érdeklődőt az MVK Zrt.! (Mvkzrt.hu)
 
Múzeumlátogatási rend
 
Nyitvatartás: keddenként, 10:00 és 15:00 óra között
 
Regisztráció: az MVK Ügyfélszolgálati Irodájában személyesen vagy telefonon.
Elérhetőség:

  • Személyesen: 3530 Miskolc, Szemere Bertalan utca 5. 
  • Telefon: +36 46 504 810

 
Az Ügyfélszolgálati Iroda nyitvatartása:

  • hétfő, kedd, csütörtök: 08:00–15:30
  • szerda: 08:00–17:30
  • péntek: 08:00–13:30
  • szombat, vasárnap, ünnepnap: ZÁRVA

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek