Újabb polgármesterjelölt bukkant fel Miskolcon

Megosztás

Újabb versenyző szállt be a miskolci polgármesterségért folytatott versenybe. Tóth-Szántai József videóban jelentette be, hogy elindul a júniusban esedékes önkormányzati választáson. A hír a legtöbb miskolcit nem érte meglepetésként.

Tóth-Szántai József újságíró, rádiós műsorvezető bejelentette, hogy megméretteti magát az idei önkormányzati választáson és elindul a polgármesteri székért. A miskolciak többségét nem érhette váratlanul a bejelentés, hiszen hetek óta gyakran találkozhatnak Tóth-Szántai József Google és Facebook hirdetéseivel. Emiatt már többen arról beszéltek, hogy ezek a hirdetések egy esetleges polgármesterjelölt indulást készíthetnek elő.

Vége a találgatásnak, hivatalossá vált a rádiós műsorvezető indulása. Egyelőre a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete indítja, de információink szerint később várhatóan a kormánypártok is beállnak mögé.

“Tóth Szántai József újságíró, rádiós műsorvezető, a helyi kereskedelmi rádiózás egyik úttörője, vállalkozó, cégvezető. A rádiós szakma iránti elhivatottsága, alázata, Miskolc iránti hűsége megkérdőjelezhetetlen. Hangját csaknem harminc éve ismerik a miskolciak” – írja az egyesület.

A Pont Mi Lokálpatrióták Egyesületéről viszonylag keveset tudunk. Facebook-oldaluk első bejegyzése 2023. december 29-én született, akkor egy havas képet posztoltok a Lévay gimnázium környékéről. Ezen a bejegyzésen kívül mindössze két továbbit találunk az egyesület oldalán. Az egyik egy rövid összefoglaló a céljaikról, a másik pedig Tóth-Szántai József bejelentő videója.

Az egyesület kampányvideóját itt tudja megnézni:

A bejelentéssel már háromra nőtt a polgármesterjelöltek száma. Mint ismert Veres Pál polgármester idén is elindul a választáson és az ellenzéki pártok többsége (Jobbik, MSZP, Momentum, Párbeszéd) az ő újraválasztását támogatja. Hónapokkal ezelőtt Hegedűs Andrea is bejelentette indulását (DK-LMP). A Fidesznek hivatalosan még nincs jelöltje, de ez várhatóan hamarosan megváltozik. Információink szerint váratlan és meglepő lépés lenne, ha a párt nem Tóth-Szántai Józsefet támogatná a választáson.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek