Nem működnek együtt a Barkai-féle csoportosulással, külön indul a Jobbik, a Momentum és a SZIVE

Megosztás

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik, a Momentum és a Függetlenek SZIVE Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának alpolgármesteri tárgyalójában. Az eseményen bejelentették, hogy nem működnek együtt a DK-MSZP-LMP-Párbeszéd koalícióval, helyette saját polgármesterjelölttel és képviselőjelöltekkel indulnak a választáson.

Csabalik Zsuzsanna a SZIVE elnöke, Badány Lajos alpolgármester és Szopkó Tibor alpolgármester közösen jelentették be, hogy az idei önkormányzati választásokon Varga Andreát támogatják, mint polgármesterjelöltet. Ezzel biztossá vált, hogy az ellenzék megosztott lesz a választásokon, így Tóth-Szántai Józsefnek, a Fidesz-KDNP jelöltjének jó esélye kínálkozik arra, hogy a kormánypárt visszaszerezze Miskolc vezetését.

Veres Pál 2024. április 3-i bejelentését követően, miszerint nem kíván újraindulni a város polgármesteri tisztségéért, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület úgy döntött, hogy Varga Andrea Klárát jelöli a pozícióra. A civil szervezet akkori bejelentésében hangsúlyozta, hogy nyitottak az együttműködést célzó tárgyalásokra.

Ennek megfelelően a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum, a Helyi Civilek Szövetsége, illetve a Mindenki Magyarországa Néppárt közös polgármesterjelöltje Varga Andrea Klára, a felek pedig közösen állítanak jelölteket Miskolc 18 választókerületében, a demokratikus összefogás polgármesterjelöltjével, Dr. Barkai Lászlóval, illetve képviselőjelöltjeivel szemben, valamint a fideszes Tóth-Szántai Józseffel és képviselőjelöltjeivel szemben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek