Újabb polgármesterjelölt helyett programot jelentett be a Jobbik és a Momentum

Megosztás

Turbulens napokon vagyunk túl a miskolci politikában – mára Szarka Dénes és Szopkó Tibor jelentett be sajtótájékoztatót az önkormányzati választásokkal kapcsolatosan, és ugyan sokan azt hitték, egy hatodik polgármesterjelölt születik a Jobbik és a Momentum szövetségéből, nem ez történt.

Kaotikus helyzetet idézett elő Veres Pál polgármester visszalépése Miskolcon. A polgármester szinte biztosan újrázni tudott volna, de alig két héttel a kampány kezdete előtt visszalépett a jelöltségtől. Az ellenzéknek egy teljes együttműködés esetén így is jó esélye lenne a Fidesszel szemben, de egyelőre az együttműködésben szereplő pártok helyett, a polgármesterjelöltek szaporodnak.

A mai bejelentésen a polgármesterek száma nem gyarapodott, mindössze egy programot jelentettek be. A Jobbik és a Momentum programjának a lényege, hogy Miskolc 20 éven belül a legélhetőbb magyar város legyen és mint mondták, ehhez a programhoz várják a szövetségeseket.

Szarka Dénes és Szopkó Tibor méltatta Veres Pál polgármester örökségét is, az ő általa megkezdett munkát kívánják folytatni.

Hangsúlyozták azt is, hogy a jobbik és a Momentum hajlandó együttműködni a többi párttal, a civilekkel és leginkább a miskolciakkal. Arra azonban nem tértek ki, hogy az együttműködés során mit várnának a lehetséges partnerektől és arról sem esett szó, hogy milyen feltételeik vannak.

Arra is rákérdeztünk, hogy egy új frakcióban hány képviselői helyet szeretne a Jobbik és a Momentum. Kérdésünkre kifejtették, hogy nem az számít, hogy hány képviselői helyük lesz, hanem, az, hogy a programjuk megvalósuljon.

Jelentősebb együttműködés egyelőre csak Dr. Barkai László független polgármesterjelölt mögött látszik kibontakozni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek