Hiába vették meg a matricát, az autópályát nem tudják használni, kártérítést pedig nem kapnak

Megosztás

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szerint a rendelet nem ad lehetőséget a lezárt autópálya miatt kárt elszenvedő autósok kompenzációjára – számolt be a hírről a Boon.hu

Az elmúlt hetekben több cikkben is beszámoltunk róla, hogy jelentős repedések jelentek meg az alig két éve átadott szakaszon és emiatt le is kellett zárni az autópályát. arról, hogy milyen súlyos a probléma, az egyik autós egy videót is közzétett, amelyet ide kattintva megtekinthetnek. Napokkal ezelőtt aztán újabb rossz hírek érkeztek az M30-as kapcsán. Kiderült, hogy hiába zárták le már hetekkel ezelőtt a szakaszt, a javítási munkálatok még el sem kezdődtek, így egyelőre megjósolni sem lehet, hogy mikor használhatják újra az autósok.

Ma újabb rossz hírt közölt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Boon.hu kérdésére.

 „Az e-matrica-rendszert szabályozó, a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet nem ad lehetőséget ilyen jellegű visszatérítésre, kedvezmény adására.

Ennek értelmében sokan hiába vették meg a matricát, nem tudják használni a szakaszt, de arra sem számíthatnak, hogy a kárukat enyhítenék. A hírportál kérdésére azt is közölt a szolgáltató, hogy: “A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei e-matricával megközelítőleg 150 kilométernyi díjköteles úthálózat vehető igénybe. Információnk szerint a lezárt szakasz hossza nagyjából 11 kilométer.”

Arra nem tértek ki, hogy ez mennyire vigasztalja azokat az autósokat, akik kifejezetten az adott szakasz használata miatt váltottak vármegyei bérletet.

Nem az M30-as az egyetlen út, amely röviddel átadása után használhatatlan lett. A Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút, amit szintén alig 2 éve adtak át, teljesen beomlott és használhatatlanná vált. További részleteket itt olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek