Vasárnap jelentős lehűlés jön, de jövő héten már 25 fok is lehet

Megosztás

Hűvösebb idővel búcsúzik a hét, de nem fog sokáig tartani, jövő héten már a 25 fokot is elérhetik a csúcsértékek.

Jelentős lehűlés kezdődik vasárnap. A szombati 20 fokot követően csak 10-13 fokig melegszik majd a hőmérséklet. Éjjeli fagyoktól azonban most nem kell tartanunk, a minimum értékek sem csökkennek 3 fok alá.

Jövő hét elején aztán lassú felmelegedés kezdődik. Hétfőn még hűvösebb felhős időre számíthatunk, de keddtől már csökken a felhőzet és a hőmérséklet is emelkedni kezd. Ekkor már 14-16 fokig melegszik az idő. A felmelegedés azonban ezt követően sem áll meg. A hét további részében tovább emelkedik majd a hőmérséklet és hétvégére akár 20-25 fokot is mérhetünk. Ezzel párhuzamosan az éjszakai minimumok is emelkednek. A hét végére már éjszaka sem csökken 10 fok alá a hőmérséklet.

A jelenlegi előrejelzések szerint a kora nyárias napos idő Húsvét hétfőre is kitart.

“Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke)” – írta dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek