Tűz volt egy avasi panelban, de szerencsére tragédia nem történt

Megosztás

Éjszaka ütött ki tűz egy tízemeletes társasházban az Avason, az Áfonyás utcán. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően nem történt tragédia.

A hetedik és a nyolcadik emelet között, a lift mellett, a villanyóra szekrényébe berámolt hulladék égett, amelyet a városi hivatásos tűzoltók porral oltóval rövid időn belül eloltottak – adta hírül a katasztrofavedelem.hu.

Mint írják, az egységek a hetedik emelettől felfelé kimentették a lakókat. Az intézkedés összesen ötvenegy embert érintett, akiket a ház előtt helyeztek biztonságba.

A tűzoltók átszellőztették az épületet, amelynek lakásait nem érte el a tűz. A munkálatok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett történtek, emellett a társhatóságok is megérkeztek az esethez.

A baleset körülményeit és az esetleges szándékoltságot kivizsgáló rendőrség mellett délelőtt a helyszínen járt az illetékes önkormányzati képviselő is. Szarka Dénes információi szerint a mentők és a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak a helyszínre, szerencsére utóbbiaknak nem akadt komolyabb feladatuk. A képviselő megtekintette a tűz okozta károkat is, amit a takarítást végző gondnok mutatott meg neki. A Minap.hu képei alapján jól látható, hogy hatalmas mennyiségű korom maradt a tűz után.

Szarka Dénes és a lépcsőház gondnoka megtekintik a károkat – Fotó: Minap.hu

Szarka Dénes megköszönte a hatóságok gyors és hatékony munkáját, emellett felhívta a társasházakban élők figyelmét az épületekben található hulladékledobók szabályszerű, házirendben megfogalmazott használatára.

Az esemény kapcsán Veres Pál polgármester is felajánlotta az önkormányzat segítségét, de arról tájékoztatták, hogy a lakók visszatérhettek lakásaikba, így az önkormányzat beavatkozására nem volt szükség.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek