Így repedt fel egy hosszú szakaszon a méregdrágán épített M30-as autópálya – videó

Megosztás

Mivel a pályatest annak ellenére közlekedésre alkalmatlanná vált, hogy mindössze alig több, mint két éve készült el, a kivitelezőt felszólították, javítsa ki a hibákat. A cég azonban egyelőre vonakodik ezt megtenni garanciálisan. Ez az autópálya is botrányosan rövid ideig bírta, de a választásig kész kellett lenni vele és átadni.

Arra gondolni sem merünk, hogy a források zsebre tétele okozta volna ezt a hihetetlenül gyors állagromlást.

Magyarország egyik legújabb autópályája az M30-as, ami közlekedésre alkalmatlanná vált nemrégiben, amikor jelentős repedéseket fedeztek fel a pálya szerkezetében. Az üzemeltető, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) azonnali intézkedésként lezárta az érintett szakaszt mindkét irányban. A lezárás a 33-as jelű Miskolc-észak és a 40-es jelű Szikszó-csomópont között érvényes február 17-től augusztus 17-ig – írja a HVG.hu.

„Egy 100-150 méter széles részen van megsüllyedve a pálya, ami a szerkezetének az elmozdulásából adódik. Ez utóbbi pedig 10-12 méter földalap” – mondta Szimicsku László, az MKIF kommunikációs igazgatója.

A lezárt szakasz kivitelezőjét az osztrák építőcéget, a Strabagot, az állam felkérte a helyreállítási munkálatok elvégzésére, azonban a lap úgy értesült, hogy cég egyelőre hárítja a felelősséget.

Az M30-as autópályát kevesebb mint két és fél éve, 2021 októberében adták át a forgalomnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek