Teljes szélességében lezárják az M30-as autópályát

Megosztás

Az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott, a probléma komoly, így teljes pályazárat léptetnek életbe. Jelen állás szerint már szombattól kezdődhet a lezárás és sajnos úgy tűnik, hosszú hónapokig lezárva is marad.

Öröm az ürömben, hogy a pályaszakasz még jócskán a garanciális javítási időn belül van. A részletekről a Magyar Közút számolt be.

Az elmúlt időszakban az M30-as 38-as kilométerénél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott. Emiatt a burkolaton repedések jelentek meg.  

Az elmozdulás idővel olyan mértékűvé vált, hogy az már veszélyezteti a biztonságos közlekedést, így Társaságunk, felelős üzemeltetőként úgy döntött, hogy a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárja, azon forgalom így nem haladhat. Erre várhatóan február 17-én, szombaton reggel kerül sor. Addig is kollégáink a szokásosnál is sűrűbben ellenőrzik a pálya állapotát.

Az M30-as autópálya ezen szakasza még garanciális időszakban van, ezért az elmozdulások észlelése után azonnal felvettük a kapcsolatot a beruházó Magyar Állammal, aki haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére. Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hosszú hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében. A pályabejárást még Csöbör Katalin és Orbán Viktor együtt tette meg a miniszterelnök kocsijával, de a jelek szerint a nagy késéssel elkészült mű első körben nem bizonyult túl tartósnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek