Miskolc Érted Fejlődik – Számos kerékpárút épült az elmúlt években

Megosztás

Jelentősen fejlődött az elmúlt években a miskolci kerékpárút-hálózat. A város több mint egy milliárd forintot fordított kerékpáros fejlesztésekre az elmúlt időszakban és a befektetésnek egyértelmű eredményei vannak. Csokorba gyűjtöttük a legújabb miskolci bicikliutakat, melyek a Miskolc Érted Fejlődik projekt keretében épültek, vagy éppen újultak meg.

Még 2020-ban fejeződött be a Szentpéteri kapu környéki kerékpárút fejlesztése. A beruházásnak köszönhetően összesen 10 kilóméteres szakaszon valósult meg kerékpáros közlekedésre alkalmas út kialakítása és ennek köszönhetően a belváros közvetlen összeköttetésbe került a Bosch iparteleppel is.

Ez a beruházás azonban csak a kezdetét jelentette a fejlesztéseknek. tavaly nyáron újabb jelentős kerékpárút készült el a városban, amely Komlóstetőt és a Mexikó-völgyet kötötte össze.

A folyamatosan bővülő miskolci kerékpárút-hálózat nemcsak azért fontos, mert a kerékpárral közlekedő városlakók könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek, hanem azért is, mert a Miskolcot átszelő hálózat bővítése hozzájárul az aktív turizmus élénkítéséhez.

Szintén tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy a Miskolci városvezetés sikeresen kiharcolta, hogy kerékpárút is legyen a miskolci Y-hídon. Az eredeti tervekben nem szerepelt a biciklis mobilitás, de a városvezetésnek sikerült megállapodnia a kérdésről. Ennek köszönhetően újabb 430 méterrel bővül a kerékpárút-hálózat.

Tavaly év végén aztán a déli városrész került a fókuszba, hiszen ekkor adtak át több jelentős szakaszt is. Megvalósult a Bogáncs utcát és a Miskolctapolcai utat összekötő kerékpárút, emellett összeköttetés valósult meg a Déli kapu és Mályi között is. A déli városrész kerékpáros fejlesztéseiről itt írtunk részletesen.

Néhány nappal ezelőtt pedig már arról számolhattunk be, hogy jól halad a Miskolctapolca – Kisgyőr közötti kerékpárút építése is. A fejlesztés jelenlegi állapotáról egy kerékpáros osztott meg videót a YouTube csatornáján. Véleménye szerint hatalmas haladás történt a beruházásnál és a videóból az is látszik, hogy hamarosan gyönyörű környezetben tekerhetünk majd.

A miskolci kerékpáros fejlesztések nemcsak a városlakók mobilitásához járulnak hozzá, de jelentősen növelik az aktív pihenést kedvelők számára a város turisztikai vonzerejét is. Emellett a térségben hosszú évtizedek óta komoly problémát jelentő légszennyezettség tekintetében is fontos szerepet játszhat a kerékpárút-hálózat fejlesztése.

Ez a beruházás is a Miskolc Érted Fejlődik program keretében valósult meg, a további fejlesztésekről itt olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek