A miskolci önkormányzat kezdeményezésére épült meg az Y-híd kerékpárútja

Megosztás

Az eredeti tervekben nem szerepelt a múlt héten átadott kerékpárút, de a városvezetés kiemelt jelentőséget tulajdonít a közösségi közlekedés népszerűsítésének.

Mint arról mi is írtunk, múlt héten adták át az Y-hídon lévő a 430 méter hosszú kerékpárutat. Mint azt Badány Lajos alpolgármester a Miskolc Televízió stábjának elmondta: az eredeti tervekben nem szerepelt a kerékpárút, mivel azonban a városvezetés kiemelt jelentőséget tulajdonít a közösségi közlekedés és a mikromobilitás népszerűsítésének, így kezdeményezésükre a miskolciak érdekében együttműködést ajánlottak a beruházónak és a kivitelezőnek.

“Köszönöm az építtetőnek és a kivitelezőnek a rugalmas hozzáállást. Remélem, ez a létesítmény mindannyiunk megelégedésére fog szolgálni. Annál is inkább, hiszen már a helyi lakosok nagyon türelmetlenül várták a híd megnyitását” – fogalmazott, hozzátéve: a beruházó és a kivitelező az önkormányzat kérésére új megoldást dolgozott ki, hogy a fejlesztések megfeleljenek a városnak, a lakóknak és a műszaki szempontoknak egyaránt.

Mint azt a városvezető a Miskolc TV-nek elárulta: az önkormányzatnak több téren is sikerült finomítást, javítást és bővítést kezdeményeznie. Az eredeti tervekben ugyanis nem szerepelt a Csokonai Vitéz Mihály utca meghosszabbítása, a hídnál található P+R parkoló megépítése, a Kisfaludy utcai közúti híd teljes felújítása és az új kerékpáros út kialakítása sem – ezeket utólag emelték be a projektbe.

A Y-híd folytatásaként további fejlesztések vannak tervben: egy új körforgalom kialakítása, valamint a Vörösmarty utca négysávossá bővítése is.

via Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek