Tényleg eltalált egy ötödikes diákot a Herman gimnázium kidőlt ablaka – lépéseket tesznek

Megosztás

Hiába jelezték már évek óta a fenntartó felé, hogy a Herman Ottó Gimnázium ablakai balesetveszélyesek, meg kellett történnie egy ilyen elképesztő esetnek, hogy a tankerület végre lépjen. Most sebtében felmérték az egész épületet és a javíthatatlan ablakok cseréjéről “azonnal intézkednek”.

Döbbenetes esemény történt a keddi nap folyamán – bár akkor még a hivatalos megerősítéssel adósak maradtak az illetékesek – a Herman Ottó Gimnáziumban. A délelőtti órákban kidőlt a Herman Ottó Gimnázium egyik ablaka az intézmény Szent István utcai frontján. Most megerősítést nyert, hogy ez valóban így történt.

A Minap szerkesztősége még kedden kérdéseket intézett a Miskolci Tankerületi Központhoz a történtekkel kapcsolatosan. Az intézmény válasza szerdán kora délután érkezett meg, amelyben a tankerületi igazgató megbízásából Tózsa-Rigóné Nagy Judit azt írta:  „a gimnázium egyik termében a szellőztetés miatt kinyitottak egy ablakot, ami az egyik ötödik osztályos tanulóra esett.

Szerencsére komoly sérülés nem történt, a tanuló a lábát ütötte meg. A gimnázium vezetése a szülőt azonnal értesítette, a sérülését kezelte. A Miskolci Tankerületi Központ karbantartó részlege az értesítést követően  helyszínre érkezve az elavult kereteket, zsanérokat megerősítette, továbbá a többi nyílászárót is átvizsgálta, a javíthatatlan ablakok cseréjéről azonnal intézkedünk” – írták.

A többi intézményben jó lenne nem megvárni a hasonló baleseteket és megfelelően karbantartani az oktatási intézményeket. Ennek az ügynek szerencsés vége lett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek