Földalatti pop érkezik Miskolcra

Megosztás

Miskolc, Győr, Pécs, Debrecen, Szeged, Sopron, majd április 27-én Budapest: ez a Fiúk nevű zenekar napokon belül megjelenő új albumbemutató turnélistája. Az egyre népszerűbb underground zenekar első állomásának március 29-én a miskolci Helynekem ad otthont.

A tagok saját megfogalmazása szerint a Fiúk a kelet-európai keserűséget ötvözi az amerikai feeling-good érzéssel, ami az R’n’B és indiepop elemek összemosását jelenti.

Fiúk – Majd beszélünk

https://www.instagram.com/fiukhivatalos/ https://m.facebook.com/fiukhivatalos Rendező / operatőr / vágó: Drakulaoutoftown B operatőr: Gulyás Botond Kameraasszisztens: Forintos Zalán, Gulyás Botond Gyártásvezető: Varga Timi Color: Szűcs Andris Alkimista (smink, haj): Nagy Adrián Best boy: Bathó Gergely, Szomszéd Bence Grafika: Székely Zsó Látványtervező: Ötvös Soma Werk: Gergely Ákos Maszkos: Szomszéd Bence Drón: Gergely Ákos, Gulyás

„Egy gólyatáborban találkoztunk először, ahol alkalmanként együtt „kellett” zenélnünk 3-4 napig. Az elején egyáltalán nem voltunk szimpatikusak egymásnak, de az első zenélés és piázgatás után Bence már a Félek első, egy szál gitáros verzióját mutatta nekünk, amire eldöntöttük, hogy csinálunk egy zenekart. Ez lett a Fiúk” – mesélték a kultúra.hu interjújában a megalakulásról.

Ezután egyre profibb körülmények között dolgoztak együtt, részt vettek tehetségkutatókon, majd az NKA Hangfoglaló programban is a támogatott előadók közé kerültek.

A turné zárásaként Budapesten, az Akváriumban kerül bemutatásra az új nagylemezük, valamint megünneplik az ötödik születésnapjukat. A Fiúknak Spotifyon megközelítőleg havi húszezer hallgatójuk van, valamint a legismertebb számaik klipjeinek  – Hogyan rontsuk el, Ezt most rád – egyaránt több tízezres megtekintése van a YouTube-on.

Kép: Ornella Mari

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek