Mi lesz az egykori DAM területével? A tanulmányt nem csak az asztalfióknak szánják

Megosztás

Néhány éve már rebesgetik, hogy újra kellene hasznosítani a város teljesen elhanyagolt területét, ahol az egykori Diósgyőri Acélművek működött. Sajnos már nagyon régóta nem működik, a terület pedig ebek harmincadjára jutott. De most itt a lehetőség, hogy komolyabban megmozgassanak néhány követ az ügyben.

Ahogyan arról a Borsod24 is beszámolt, nemrég közbeszerzést írtak ki a miskolci Diósgyőri Acélművek területére, talán megmozdult az állóvíz. Annyira sajnos nem állunk még jól, hogy konkrét tervekről beszélhessünk, de megint egy kicsivel több állt össze a mozaikból.

Az már korábban kiderült, hogy a város támogatná a változásokat, de azért ez nem ennyire egyszerű. “A fejlesztéshez szükséges energiaellátási és infrastrukturális munkák a városrészre és Miskolc egészére gyakorolt hatásait is mérlegelni kell majd – fektette le a témában 2022 márciusában tartott sajtótájékoztatón Veres Pál. A polgármester az egyetem képviselői előtt hangsúlyozta: a szakmai tudásával koordináló campuson túl a folyamat kulcsszereplőiként tekint az ott lévő cégekre.

Bármi is szülessen meg tehát a fejekben a február 26-ai ajánlattételi határidőig, a megvalósítás során komoly súllyal esnek majd latba a város szempontjai és érdekei – számolt be a Minap megkeresésére Miskolc főépítésze. Szunyogh László hozzátette: mindettől függetlenül az önkormányzatnál már évek óta foglalkoznak a kérdéssel, jelenleg is egy olyan szabályozási terven munkálkodnak a terület délkeleti sarkában, hogy azzal is segítsék a telekalakítást – kilendítve az érintetteket a patthelyzetből.

Ugyanakkor – mutatott rá a főépítész – ahhoz, hogy ne csupán a fióknak készüljenek a tervek, valamilyen módon mindenképpen segítenie kell majd az államnak is az egykorvolt egységes kohászatból visszamaradt, mára jórészt az enyészetnek meghagyott százharminc hektárt. Várjuk a további fejleményeket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek