Közbeszerzést írtak ki a miskolci Diósgyőri Acélművek területére, megmozdult az állóvíz

Megosztás

Érdekes változás lehet. A DAM barnamezős területe revitalizációjának és ipari hasznosításának koncepciótervére vonatkozó komplex tanulmány elkészítésére írt ki közbeszerzést a Miskolci Egyetemet fenntartó alapítvány.

A Diósgyőri Acélművek egykor az ország egyik legnagyobb kohászati komplexuma volt, amely több mint két évszázados működés után 2009-ben szűnt meg. 

A készítendő tanulmány hangsúlyos része az építészeti koncepció kidolgozása, melynek részeként az ipari hasznosítási koncepcióra építve, a meglévő ipari tevékenységek és fejlesztési tervek ismeretében össze kell állítani a funkciómixet, amelynek tartalmaznia kell az ipari parkot és várost egyaránt célzó szolgáltatásokat, rekreációs és kulturális funkciókat, a közlekedési és tömegközlekedési lehetőségeket. Mindezt látványtervvel, költségbecsléssel és nagyságrendi ütemezéssel ellátva. Az építészeti feladatokhoz tartozik az energetikai koncepció kidolgozása, telepítési helyszínrajzok, funkcióvizsgálatok, építésjogi lehetőségek és telekkiosztás vizsgálat készítése is a kiírás szerint. 

A kiírók elvárása a benchmarkelemzés elvégzése is, melynek keretében hasonló iparterületek revitalizációjának ipartörténetre is kiterjedő vizsgálatát kell elvégezni. Ebből kiemelendő a területen kialakított funkciómix, ipari irányultság, a fejlesztés időtartama és annak finanszírozási háttere. Fontos továbbá mind a Miskolci Egyetemmel, mind a várossal való kapcsolat lehetőségeinek feltárása.

A közbeszerzési eljárás teljes kiírása a TED-en érhető el. Az ajánlattételi határidő 2024.02.26. 11:00 – Forrás: Epiteszforum

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek