A Velünk a Város támogatja, hogy a 14 év alattiaknak ingyenes legyen a tömegközlekedés

Megosztás

Támogatja Veres Pál polgármester tömegközlekedésre vonatkozó javaslatait és fejlesztéseit a Velünk a Város frakció – erről Szarka Dénes frakcióvezető-helyettes nyilatkozott a Minap.hu-nak.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Veres Pál polgármester innovatív javaslatokkal állt elő a miskolci tömegközlekedés fejlesztését illetően. A polgármester első lépésben ingyenessé tenné a 14 éven aluliak számára a városi közösségi közlekedés használatát. A cél, hogy a tervezett fejlesztésekkel elérjék, hogy a szolgáltatás mindenki számára ingyenesen hozzáférhető legyen.

A Velünk a Város-frakció támogatja a polgármester terveit – nyilatkozta Szarka Dénes frakcióvezető-helyettes.

“Tudjuk és látjuk, milyen problémákkal küzd jelenleg a közösségi közlekedés nem csak Miskolcon, de az egész országban. Leépülő állami szolgáltatások, bezáró vasútvonalak, akadozó Volán, és a települési közlekedési vállalatokat cserbenhagyó kormányzat jellemzi ezt a szférát jelenleg egész Magyarországon – emelte ki Szarka Dénes.

Meglátása szerint „az MVK sem kivétel”; bár Miskolc városa „soha nem látott összegeket” költ a vállalat működtetésére. Az elszabaduló infláció és energiaárak miatt ennek ellenére sem tud megvalósulni az a szolgáltatás, ami ideális lenne a miskolciaknak. A frakcióvezető-helyettes rámutatott arra is, hogy a közösségi közlekedés állami normatívájának 2020-as megvonása mára „milliárdos nagyságrendű károkat” okozott Miskolcnak, ami még nehezebb állapotokat teremt.

– Éppen ez az a helyzet, amikor túl kell látnunk a napi operatív problémákon, és fel kell vázolnunk egy olyan stratégiai tervet, ami fenntarthatóvá és működtethetővé tudja tenni városunk közösségi közlekedését. Ezért támogatjuk és segítjük Veres Pál tervének megvalósulását, hiszen eddig ciklusokon átívelően éppen ez a szemlélet hiányzott Miskolc közlekedéséből – hangsúlyozta Szarka Dénes.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek