Ijesztő jövőképet festhet számunkra a csütörtöki alsózsolcai tűzeset – frissítve

Megosztás

Kilométerekről is látni lehetett csütörtökön azt az óriási füstfelhőt, ami az egész környéket beterítette. Egy alsózsolcai üzem gyulladt ki, egyelőre ismeretlen okból. Sokan éppen attól félnek, hogy ez már előszele annak, ami egy akkugyár odaépítésénél várna ránk.

Hiszen az 1986-os csernobili atomkatasztrófa óta tudjuk, hogy addig, amíg nem üt be egy igazi tragédia, addig mindig minden rendben van. Alsózsolcán azonban a most kigyulladt üzem közvetlen szomszédságába épül(ne) a helyi lakosok által teljes mértékben elutasított, ám Csöbör Katalin által támogatott akkumulátorfeldolgozó-üzem.

Amiről sokszor elhangzott már a vezetők és a fideszes képviselő(k) szájából az, hogy zárt rendszer, nagyon biztonságos technológia, soha ilyen biztonságos nem volt még akkuüzem és semmilyen környezetszennyezés nem kerülhet ki. De elméletileg ez az alsózsolcai robbanás/tűzvész sem volt betervezve, amit csütörtökön éltünk át. Ha a veszélyes mérgező anyagokkal dolgozó akkuüzemben történne valami nagy gond, akkor is csak széttárná mindenki a kezét, hogy hát ezzel a váratlan problémával nem számoltunk?

A közösségi médiában jó néhányan már összefüggést látnak a mostani eset és az akkuüzem között. Bár a nagy része még csak fikciónak tűnik, az bizonyos, ha bármi baj történik, semelyik politikus sem fog megvédeni minket, közelben lakókat, hiszen “nem lehetett számítani” arra, hogy valami rosszul sül el. Nézzünk néhány hozzászólást még a csütörtöki esethez, amiről a Borsod24 is az elsők között számolt be.

“Ez nem ott van, ahová az “aksifeldolgozót” tervezték/tervezik?” “De, egészen közel hozzá.” “Akkor előkészítik a terepet, hogy legyen több hely a bontónak?” “Nekem is ez a szörnyű gyanúm.”

“Igen, el lehet játszani a gondolattal, ha tényleg nagy baj lenne mit szólnátok hozzá.” “Pont mellé akarták építeni az akkumulátor bontót….” Voltak, akik humorosra próbálták venni a hozzászólásukat, de a többség egyáltalán nem díjazta ezt. “Miskolci indiánok jeleztek az avasaiknak hogy kész a leves meg a pöri.” “Más kárán viccelődni nem valami szép dolog.” “Tényleg nagyon vicces, hogy felrobbant a közelünkben egy gyár.”

Frissítés: Szilágyi László polgármester újabb részletekkel szolgált a közösségi médiában a tűzesetről. “Csütörtökön délután a Granulines Invest Kft. (az ÉPTEK volt helyén) csarnokában az év eleji indulás során az egyik gépben elektromos zárlat keletkezett és tűz ütött ki. A gépben tárolt alumínium darálék kigyulladt és a tűz átterjedt az év végén készletezett többi anyagra is. Robbanás és személyi sérülés nem történt! A tűzoltás befejeződött aznap. Továbbra is tartom a kapcsolatot a cég ügyvezetőjével” – írta Szilágyi.

A végeredmény

Reméljük, valóban nincs összefüggés, valamint azt is reméljük, nem épül Alsózsolcára semmilyen akkuüzem.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek