Néhány igen fontos, fel nem tett kérdés az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-üzemről

Megosztás

Feldolgozás helyett gyártás? Nem jutott szóhoz a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő, aki pedig igen fontos kérdéseket intézett volna az illetékesekhez. Továbbra is forrongás van az Alsózsolcára, a vízbázisra tervezett gyár ellen.

A csütörtöki eseményen részt vett Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő, aki, bár jelentkezett, már nem tudta feltenni a kérdéseit. A Minap.hu szerette volna megtudni, mire lett volna kíváncsi, ha szóhoz jut.

– Kiderült, hogy az önkormányzat testületét sem tájékoztatták megfelelőképpen. Azt sem értem, miért nem került sor már jóval korábban erre a lakossági fórumra? Ez egy nagyon fajsúlyos kérdés, így azt kell mondanom, a cég képviselői nem tisztelték az itt élőket. Feltettem volna azt a kérdést, hogy megvannak-e már a környezetvédelmi engedélyek. Ismereteim szerint augusztus 15-én indult meg ennek a vizsgálata, és 45 nap az átfutás. Arról sem beszél senki, hogy

a cég tevékenységi körében az akkumulátor gyártás is szerepel. Kell valami biztosíték tehát, hogy a jövőben a feldolgozás helyett vagy mellett nem állnak-e át a gyártásra is.

Szintén megkérdeztem volna, hogy milyen engedélyekkel rendelkeznek, hiszen köztudottan egy vízbázis területen van a telephely. A legfontosabb felvetés azonban az, ha ez az üzlet ennyire tiszta és jó, akkor miért nem Szlovéniában csinálták meg? A társalapító úr elmondta, hogy a gödi és komáromi gyárak termékeit hasznosítják majd újra. Az említett városoktól Miskolc majdnem akkora távolságra van, mint Szlovénia. Úgy vélem tehát, nyugodtan hazavihetnék ezt a folyamatot – fejtette ki Pakusza Zoltán.

Mi milyen válaszokra számítunk ezekre a kérdésekre? És mit gondolunk magunkban legbelül?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek