Hejőkeresztúron beszélt a kormánybiztos a Tanítsunk Magyarországért program kiemelt szerepéről

Megosztás

A hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola karácsonyi ünnepségén néhány ajándék átadása mellett György László, a Tanítsunk Magyarországért (TM) koordinációjáért felelős kormánybiztos arról beszélt, a program célja, hogy a mentoráltaknak megmutassa a továbbtanulási lehetőségeket, ezzel az általános iskolás korú gyerekek képesek legyenek megállni a helyüket a középiskolában.

A Tanítsunk Magyarországért program egy olyan kezdeményezés, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy vállaljanak szerepet az oktatás és a tudás terjesztése terén Magyarországon.

Az oktatás minőségének javítását, az esélyegyenlőség elősegítését, valamint az oktatási rendszer fejlesztését szeretnék elősegíteni. A TM négy évvel ezelőtt indult, azóta több, mint ezer egyetemista mentorál általános iskolásokat az egész országban.

György László a Borsod megyei hejőkeresztúri iskola karácsonyi ünnepségét követően elmondta, a kezdeményezésben egyetemisták mutatják meg a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak a „településükön túli világ szépségeit”, a továbbtanulási, kikapcsolódási és munkalehetőségeket, és ezekkel az élményekkel könnyítik és segítik a fiatalok későbbi szakmaszerzését vagy továbbtanulását.

A kormánybiztos kifejtette, hogy rendkívüli fontossága van a programnak, hiszen Magyarországon számtalan település lakói meg vannak fosztva a munka- és a továbbtanulási lehetőségektől.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: MTI

Kép: György László Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek