Intenzíven zuhogott a vizes hó, emiatt rengeteg áramszünet sújtja a Borsod megyei régiókat

Megosztás

Leginkább a fakidőlések okoznak problémát, a vizes hó okozta óriási pluszsúlyt ugyanis rengeteg fa már nem bírja el és sokszor a távvezetékekre zuhan rá, zárlatot, vagy vezetékszakadást okozva ezzel.

Az elmúlt órák intenzív havazása következtében a fákra tapadt vizes hó fakidőlésekhez vezetett, ami az MVM Émász közép- és kisfeszültségű szabadvezetékein több helyen zárlatot, sőt vezetékszakadást is okozott – tájékoztatott az MVM Émász Áramhálózati Kft.

A szerelők a rendkívül mostoha időjárási körülmények  ellenére is késő este óta nagy erőkkel dolgoznak a hibák behatárolásán és elhárításán a tervezett munkák felfüggesztésével, az erőforrások szükséges átcsoportosításával. Az üzemzavarok az ország több települését érintik, köztük Miskolc-Hejőcsabát és Kisbózsvát is.
  
A közlemény szerint a hibaelhárítás folyamatos, de a tapadó hó miatt kidőlő fák sajnos újabb üzemzavarokat is okozhatnak. Előreláthatólag estig az ügyfelek döntő többségét már el tudják látni villamos energiával. De az esetlegesen újabb üzemzavarokat még nem látni előre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek