Miskolcon járt Karácsony Gergely és támogatásáról biztosította Veres Pál polgármestert

Megosztás

Ahogy arra számítani lehetett, hamar beindult az ellenzéki pártok helyezkedése a jövő évi önkormányzati választások fényében. Karácsony Gergely polgármester hivatalosan a Budapest és Miskolc történelmében is fontos szerepet játszó Szemere Bertalanról, a Magyar Királyság 2. miniszterelnökéről történő megemlékezés miatt járt a megyeszékhelyen, de természetesen aktuálpolitikai kérdések szintén szóba kerültek.

Karácsony egyrészről gratulált Veres Pál polgármesternek, majd sok sikert kívánt az újraválasztásához – talán nem meglepő, hogy a főpolgármester vidéken is az ellenzéki egység fenntartásáért kampányol, de mindenképpen jelzésértékű lehet a kiállás, főleg a Demokratikus Koalíció helyi és országos vezetése számára.

Miközben a fővárosban hasonlóan megvívja a maga harcait a főpolgármester és Gyurcsány Ferenc pártja annak ellenére, hogy utóbbi elsőként biztosította támogatásáról Karácsonyt, úgy tűnik, hogy a harctér mostanra a borsodi megyeszékhelyig terjedt, ahol október óta köztudott, hogy a párt kiugrik a helyi összefogásból és saját jelöltet indít.

Hegedűs Andrea indulásának bejelentése – Gyurcsány Ferenccel

Az ellenzéki oldalról Hegedűs Andrea személyében kap kihívót Veres. Hegedűs egykori miskolci önkormányzati képviselő volt, a tavalyi választás óta parlamenti képviselő, listáról került be az országgyűlésbe.

„Miskolcnak és Budapestnek azonban nemcsak a múltjában vannak közös elemek, hanem remélhetőleg a jövőjében is, hiszen Pécs mellett ez a két város vesz részt az Európai Unió „100 klímasemleges város 2030-ig” missziójában, amely egyfajta gyorsítósávot biztosít a városoknak a klímaváltozás elleni küzdelemben” – fogalmazott Karácsony a két város kapcsolatáról és jövőbeni terveiről.

A DK elmondása szerint Veres Pál „túl Fidesz-közeli”, a kormányközeliségre példaként azt említette, hogy az akkori igazságügyi miniszter Varga Judit Verest kérte fel, hogy legyen tag a Miskolci Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Karácsony Gergely Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek