Hegedűs Andrea ismertette hét pontját „Miskolcért, a miskolciakért”

Megosztás

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, aki 2024-ben polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson, sajtótájékoztatón ismertette a hét pontját. Az alábbiakban az erről szóló közleményt idézzük.

“A Miskolcról Őszintén program keretében az elmúlt hónapokban miskolciak százaival beszélgettünk az életükről, a problémáikról. Százak mondták el a véleményüket arról, hogy nem érzik jól magukat a saját városukban.

Egybecsengtek ezek a gondolatok azzal, amiért többen már évekkel ezelőtt képviselőként szót emeltünk. Olyan döntések és irányok születtek, amelyek nem szolgálták a Miskolcon élők jólétét, hogy végre jussanak ötről hatra, majd tovább a hétre. Ezek a döntések és irányok nem szolgálták az ellenzéki győztes miskolci szavazók akaratát, akik 2019-ben bátran szembe mentek a Fidesszel. Olyan városvezetés alakult, ahol megkopott az álom és megkopott a bátorság.

Mi, a Demokratikus Koalíció és a LMP politikusai, önkormányzati képviselői és jelöltjei úgy gondoljuk: olyan Miskolcra van szükség, amilyenre a miskolciak vágynak.

A Miskolcról Őszintén program során, sokan a város különböző pontján fogalmazták meg egybehangzóan, hogy Miskolc változásra vágyik, ezért az elhangzott miskolci elvárásokat 7 pontban gyűjtöttük össze:

  1. Visszaállítjuk Miskolcon a szolgáltatások emberközpontúságát, magas színvonalát!
  2. Korrupciómentes, transzparens, tiszta Miskolcot!
  3. Zöld és fenntartható várost!
  4. Demokratikus városvezetést!
  5. Miskolc vezetése nem lehet a Fidesz kesztyűbábja!
  6. Szakmai minőség legyen a zsinórmérték!
  7. Miskolc gazdaság- és iparfejlesztése legyen kiemelt feladat!

Mit is értünk azon, hogy visszaállítjuk Miskolcon a szolgáltatások emberközpontúságát, magas színvonalát?

A Miskolcról Őszintén program top első témája a miskolci tömegközlekedés színvonala, ami azt gondolom nem meglepő.

Úgy gondoljuk, hogy nem lehet az emberek feje fölött tömegközlekedést fejleszteni, javítani, ezért közmegegyezéses közlekedésre van szükség.

Orvosoljuk a közlekedés betegségeit, vagyis csúcsidőben sűrítjük, újraindítjuk a legfontosabb hiányzó járatokat. Ingyenessé tesszük 14 éves korig a miskolci tömegközlekedést.

Ma a miskolciak nagy része nagyon nehéz sorban él, ezért szociáldemokrata fordulatot hajtunk végre a miskolci szociálpolitikában. Visszahozzuk a szociális szolgáltatásainkban a Káli Sándor vezette önkormányzat emberségét.

Korrupciómentes, transzparens, tiszta Miskolcot akarunk!

Átláthatóságot biztosítunk az önkormányzati cégeknél, a város költségvetésében, a közbeszerzésekben. Valóban kereshetővé tesszük az összes önkormányzati nyilvános dokumentumot.

Kinyitjuk az Önkormányzatot! Átalakítjuk és átláthatóvá tesszük a Közgyűlés működését, helyreállítjuk a közérdekű adatok megismerhetőségét.

Transzparenssé tesszük Miskolc rendezvényeinek költségeit, megszűntetjük a rendezvény pénzszivattyút.

 Hogyan lesz zöld és fenntartható Miskolc?

Miskolcnak és környezetének nem kell akkugyár és semmilyen más fideszes hulladék fertő.

Legyen Miskolc energiatakarékos város. Elindítjuk a Panel plusz programot.

Újra tervezzük a 2023-2030 közötti uniós TOP+ programot, hogy látványberuházások helyett fenntartható és energiahatékony beruházásokat valósítsunk meg.

Folytatjuk és felgyorsítjuk az önkormányzat tulajdonában álló épületek energiatakarékos felújítását és a zöldenergia arányának további növelését.

Miskolcnak önálló energiapolitikára van szüksége és minden lehetséges eszközzel függetlenednie kell az országos közmű báróságoktól, a rezsihazugság negatív hatásaitól.

Demokratikus városvezetést akarunk!

Miskolc fontos ügyeiről újra a város közgyűlésében, a nyilvánosság előtt szülessenek meg a döntések.

A miskolciak határozhassák meg szűkebb környezetük fejlesztési irányait, fő projektjeit! Létre kell hozni a részönkormányzatok és a részvételi költségvetés teljes várost lefedő rendszerét.

Véget vetek annak a gyakorlatnak, hogy „akivel éppen négyszemközt tárgyalok, annak a szájíze szerint beszélek”! Minden érintett fél együttes bevonásával készítjük elő a városi döntéseket.

Miskolc vezetése nem lehet a Fidesz kesztyűbábja!

Vége a cinkos összekacsintásnak! Minden fideszes túlkapást, a miskolciak érdekével szemben hozott valamennyi intézkedést feltárjuk és azonnal bemutatjuk a városlakóknak.

Nem lépek be semmilyen fideszes kuratóriumba, nem hagyom, hogy a Fidesz pórázt akasszon a nyakamba.

Együttműködés csak a város érdekében történhet! A Fidesszel csak a minimálisan szükséges, a város érdekét kifejezetten szolgáló együttműködéseket fogadom el.

A város legértékesebb természeti erőforrása és legnagyobb értéke a bükki karsztvíz. El a kezekkel a Miskolci Vízművektől!

Szakmai minőség legyen a zsinórmérték!

A tehetségtelen kedvezményezettek és a politikai klientúra építés helyett, a vezetői, szakértői állásokat nyílt versenyben, pályázatokkal kell betölteni! Minden esetben, legyen végre a rátermettség a kiválasztás szempontja.

Visszaállítjuk a Városháza, az Intézmények és a Holding közötti harmonikus együttműködést, felszámoljuk a gyűlölködést, a párhuzamosságokat, a pazarlást, mert ezek Miskolcot, a miskolciakat károsítják meg.

Karcsúbb, takarékosabb Miskolc Holdingot és Hivatalt hozunk létre, a megtakarításokból városi szolgáltáltatások minőségét fejlesztjük.

Miskolc gazdaság-és ipar fejlesztése kiemelt feladat

Azért dolgozunk, hogy újabb és újabb munkahelyek jöjjenek létre, de nem támogatjuk a csak rabszolgamunkát adó beruházásokat!

El kell érni, hogy a létrejövő munkahelyek olyan jövedelmet biztosítsanak, amelyek nemcsak a létfenntartáshoz elég, hanem a családok megtakarítását is lehetővé teszi.

Miskolc régi iparterületeit új fejlődési pályára állítjuk.

A munkavállalói kiszolgáltatottság nem elfogadható. Támogatjuk, hogy a munkahelyeken valódi érdekképviselet működjön.

Miskolc egyetlen ellenzéki polgármesterjelöltjeként hiszek abban, hogy egy erős és bátor közösség vagyunk. Mi, a Demokratikus Koalíció és a LMP politikusai, önkormányzati képviselői, jelöltjei merünk bátrak lenni! Céltudatosak, döntésképesek vagyunk, hogy beteljesítsük Miskolc álmát!

A szövetségünk továbbra is nyitott, hiszen értjük és halljuk az ellenzéki szavazók vágyát az ellenzéki összefogásra, együttműködésre. A tárgyalások, az önkormányzati jelöltállítás jelenleg is zajlik.

Várjuk azokat a miskolci ellenzéki pártokat, akik tudják, érzik, értik, hogy Miskolc változásra vágyik!

Stabil és elszánt politikai közösségként hiszek Bennetek és hiszek magamban. Meg tudjuk csinálni!”

(Hegedűs Andrea/Demokratikus Koalíció sajtóközleménye)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek