Az Európai Parlamentbe küldené az MSZP Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselőt

Megosztás

December 2-án, azaz ma döntött úgy a Magyar Szocialista Párt választmánya, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti az Európai Parlamenti listájukat. Miskolc 16-os választókerületének képviselője, Bazin Levente az ötödik helyen szerepel.

Hiller István választmányi elnök online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy milyen összetételű listával vág neki az MSZP a jövő évi EP-választásnak, amit most először hazánkban az önkormányzati választással egy napon tartanak.

Tüttő több feladatot is megjelölt a jövőre vonatkozóan, köztük az uniós források hazahozatalát, az Európai Unió és Magyarország „házasságának” megmentését, az európai szociáldemokraták megerősítését, erősebb önkormányzatokat és helyi közösségeket, valamint a nőügyeket.

A listavezető főpolgármester-helyettest dr. Gurmai Zita, a Nőtagozat elnöke és a párt frakcióvezető-helyettese követi, majd Harangozó Gábor alelnök, korábbi EP-képviselő. A negyedik helyen Andor László volt EU-biztos található, míg az ötödiken Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő, az MSZP elnökségi tagja.

Bazin 2019-ben nyert mandátumot és lett önkormányzati képviselő. Az összellenzéki támogatással induló közös jelölt a 16-os választókerületben indult, szoros versenyben utasította maga mögé a Mi Hazánkos Pakusza Zoltánt, aki kiemelkedő eredménnyel több, mint 30%-ot kapott. A fideszes támogatással induló Bajusz Gábor csak a harmadik lett.

A Magyar Szocialista Párt sokáig azt akarta elérni, hogy az ellenzéki pártok az Európai Parlamenti választás során is közös listát állítsanak, Komjáthi Imre társelnök szerint „(…) az ellenzék rossz döntése csak Orbánt erősíti tovább. Egy új együttműködés megszüntetné Orbán teljhatalmát. Az új együttműködés azt jelenti, hogy két választás között is együtt építkezünk, és együtt is indulunk, nem csak az országgyűlési választásokra állunk össze”.

Ebből hamar kiderült, hogy semmi nem lesz, így a szocialisták saját jelöltekkel és programmal vágnak neki a jövő évi EP-voksolásnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek