Hollósy András és Bajusz Gábor szemetet szedtek, ám az internetezők jót nevettek, mert…

Megosztás

Ismét egy kampányízű fotósorozatot helyezett ki a Fidesz egyik miskolci arca a közösségi médiában. Miskolcon vették rá magukat szemétszedésre, hogy úgymond tisztább legyen a város. Csak egyikük kesztyűje, másikuk ruházata mintha nem egészen stimmelt volna.

Mindezt a hozzászólók igyekeztek is mindenki tudtára adni. Bár a fényképek mind egy kifejezetten kis területen készültek, erről a háttér több apró részlete is árulkodik. Igaz, egy pillanatig sem állítja a fideszes képviselő, hogy három-négy percnél hosszabb ideig szedték a szemetet.

Nézzük Hollósy András posztját.

“Egy újabb kisebb szakasz, egy tisztább Miskolcért.”

A hozzászólások között több apró, de nem elhanyagolható dologra hívják fel a figyelmet az élesebb szeműek. Ez ismét egy fél-öngól volt Hollósy részéről, a kommentelők szerint már nagyon nem az első.

“Mi is ingben szoktuk szedni a szemetet, meg makkos cipőben. Milyen sokat gyűjtöttetek, ezért érdemes volt beöltözni! Jah, nem” – írja például Péter. Volt, aki a ruházaton kívül azt is megemlítette, hogy látszik, milyen sokáig tarthatott a szemétszedés pénteken, hiszen egyikükön sincs még egy izzadtságcsepp sem.

Az egyik legkülönösebb azonban Bajusz Gábor kesztyűje. A piros kézvédő eszközön a legélesebb szeműeknek sem sikerült felfedezniük egyetlen koszdarabkát, vagy hosszú, kihívásokkal teli használatot. A hozzászólók ezzel is kiemelték, hogy ezzel buktathatók le a tipikus propagandafotók. A zsákok telítettsége szintén vita tárgya lehet, de ismételjük, Hollósy egy pillanatig sem állította, hogy 3-4 percnél tovább szedték volna a szemetet. Akkor viszont meg is lenne a magyarázat a totálisan újnak kinéző kesztyűre, a szemétszedésre nem éppen a legalkalmasabb öltözékre és a fáradtság hiányára. Igaz, akkor felesleges volt ekkora szemeteszsák, ami egyrészt nem magától született oda, másrészt nem éppen töltötték tele.

De ha minden héten teletöltenek (tele!) néhány szemeteszsákot, hulladékkal, biztosan még szebbé válik városunk, mert bőven van mit javítani.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek