Velünk a Város: Kiss János ígéretei csupán üres szavak

Megosztás

Már a Diósgyőri vár 60-as években történt felújítása is nagy vitákat váltott ki és úgy tűnik, hogy ez 2023-ban sem történik másként. A polgármester után a város ellenzéki képviselője Bazin Levente is megfogalmazta Kiss Jánosnak, a fideszes országgyűlési képviselőnek szóló üzenetét, melyet eljuttatott szerkesztőségünknek. Gondolatait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Garantálom – ezt többször hallhattuk az elmúlt két évben Kiss János fideszes országgyűlési képviselőtől. Garantálta a bulgárföldi bevásárlóközpontot, garantálta, hogy a Diósgyőri vár felépül, garantálta, hogy lesz rá forrás. Mára tudjuk, az ő garanciái nem hitelképesek. Ahogy a bevásárlóközpontból sem lett semmi, úgy minden más ígérete mögött is csupán üres szavak vannak, hiszen eddig semmilyen konkrét intézkedést nem tett annak érdekében, hogy Miskolc megkapja azt a plusz forrást, amely a vártornyok megerősítéséhez szükséges. Azt a plusz kétmilliárd forintot, amelyet eddig hat szakértői vélemény is jogosnak ítélt meg. Azt a plusz kétmilliárd forintot, amely nélkül a kivitelező nem tudja folytatni a munkát, hiszen a vártornyok megerősítése nélkül nem lehet elkezdeni a ráépítést.

A Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnökeként aggaszt, hogy a sokadik – a szaktárcák által is megrendelt – szakvélemény mondja ki, a plusz forrásigény jogos, és ennek ellenére már sokadszorra nem kapja meg a város.

A Diósgyőri vár Miskolc egyik legfontosabb kulturális öröksége és méltán vagyunk büszkék rá. A Diósgyőri várnak nemcsak történelmi és kulturális jelentősége van, hanem gazdasági és turisztikai potenciállal is rendelkezik. A város egyik kiemelt turisztikai desztinációja, amennyiben elkészülne, a megújult vár több tízezer turistát vonzana, hozzájárulva ezzel a helyi gazdaság fejlődéséhez. Amennyiben így marad, torzóként hirdeti majd, hogy Kiss János ígéretei mennyit is érnek. Óriás mementója lesz annak, hogy a Kiss János féle garancia fabatkát sem ér.

Kiss János rendre a vár ügyében tartott egyeztetéseken sem vett részt. Kiss János csupán szavazógépnek tekinti a miskolciakat, ezért csak választási időszakban tartja fontosnak, hogy megszólítsa őket, hogy mondjon valami hangzatosat a miskolciaknak.

Számomra ez elfogadhatatlan, hiszen mint országgyűlési képviselő felelősséggel tartozik Miskolc városa és lakói iránt, és elvárható lett volna tőle – különösen azért, mert a Diósgyőri vár fejlesztésének miniszterelnöki biztosa volt-, hogy szavait tettekre váltva segítse a Diósgyőri vár rekonstrukcióját, olvasható a közleményben.

Fotó: Bazin Levente Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek