Rogán Antal a jövőben Tokajra szeretne koncentrálni

Megosztás

Rogán Antal miniszter legutóbbi meghallgatásán a Parlamentben arról beszélt, hogy általános turisztikai fejlesztések helyett Hévízt és Tokajt fejlesztené koncentráltan a kormány a közeljövőben.

Arra van szükség, hogy a rendelkezésre álló források jó részét lehetőleg arra fordítsuk, hogy minél több helyről turistákat vonzzunk Magyarországra – mondta Rogán és kiemelte, hogy 2021 kiváló év volt a turizmusban, 2022 viszont „már több sebből vérzett”, írja a 24.hu.

Miközben Tokajt prémium brandként a nemzetközi borvidékek rangjára akarják emelni, az RTL arról tudósít, hogy Magyarországon drasztikusan visszaesett a borfogyasztás az elmúlt években, a fejenként átlag 23,4 literről 17,6-ra csökkent, és ezen belül is nagyobb teret kaptak a külföldi termékek.

Az RTL Híradójában megszólaló jobbikos képviselő, Brenner Koloman szerint mindig politikai döntés a fejlesztés iránya, Tokaj fejlesztésével pedig a kormányközeli üzletemberek gazdagodnak tovább. Például Orbán Ráhel a közelmúltban 94 hektárnyi földbirtokot vásárolt meg a tokaji borvidéken 600 millió forintért.

Hamarosan történelmi léptékű turisztikai fejlesztés kezdődik Tokajban, Posta György polgármester egy videóban számolt be a részletekről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek