Lázár Jánoshoz került két fejlesztési projekt, amelynek szomszédságában vásárolt tokaji szőlőbirtokot Orbán Ráhel

Megosztás

A Kopasz-hegyi TV-torony felújításáról és az ahhoz vezető négyévszakos, zártkabinos libegőnek a tervezéséről van szó, ezeket eddig a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. irányította.

Orbán Viktor elvett Wáberer György irányítása alól két fejlesztési projektet, amelyek a lánya, Orbán Ráhel tokaji szőlőbirtokainak szomszédságában hivatottak fellendíteni a turizmust – írja a hvg.hu.

A Kopasz-hegyi TV-torony felújításának és az ahhoz vezető négyévszakos, zártkabinos libegőnek a tervezését eddig a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. irányította, amelynek alapítója a 2014-ben részben állami, önkormányzati szereplőkkel elindított Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács. Ez utóbbi elnöke jelenleg Wáberer György milliárdos.

A kormány most úgy határozott, hogy a beruházás koordinálása szeptembertől az Építési és Közlekedési Minisztérium feladata lesz, így Lázár János miniszterhez fog tartozni.

A projekt helyszínének szomszédságában vásárolt szőlőbirtokokat a közelmúltban a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, miután férje, Tiborcz István lett a tulajdonosa a Patrícius Borháznak.

(via mfor.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek