Zárt ajtók – nem fogadta a tankerület a diákokat

Megosztás

Az aHang és az Egységes Diákfront alternatív népszavazásának lezárása után úgy döntöttek, az eredményt személyesen kézbesítik a tankerületek számára. Ezt Borsodban is megpróbálták, ugyanakkor hiába jelezték előre érkezésüket, az üres épület fogadta őket.

Az Egységes Diákfront kezdeményezésére, és az aHang társszervezésével lebonyolítására került az oktatásról szóló alternatív referendum, ezen egyébként Veres Pál, Miskolc polgármestere is részt vett. A “hétigenes népszavazás” névre hallgató projekthez Miskolcon az ADOM diákmozgalom, a Helyi Civilek Közössége és a Padtársak aktivistái is csatlakoztak a gyűjtésbe. Az egy hétig tartó esemény után száztizenötezer szavazat érkezett, melyet a két szervezet közösen jelentett be. Ekkor azt ígérték, hogy személyesen fogják átadni az eredményt a tankerületeknek, megyénkben is erre készültek.

Ezt ma meg is kísérelték, ugyanakkor az eredmény nem lepte meg a szervezőket, semmilyen reakció nem érkezett a Miskolci Tankerületi Központtól.

A sajtó megjelent képviselőinek Sikoparija Lujza azt nyilatkozta, a száztizenötezer visszajelzés arra bizonyíték, hogy azonnali reformokra van szükség az oktatásban, a tankerületeknek pedig kiemelt felelősségük van az oktatást érintő kérdések végrehajtásában.

Az esemény végén az aHang borsodi koordinátora emlékeztett, amellett, hogy az eredményeket emailben megküldték minden tankerület számára, a következő lépés a diákokkal közös projektben egymillió üres nemzeti konzultációs ív összegyűjtése, hisz szerinte propaganda helyett valódi kérdésekkel kellene foglalkozni.

(Nyitókép: Mocsári László – Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek