Vigyázzunk egymásra: Ismét csalók járják Miskolc utcáit

Megosztás

A Miskolcon láttam nevezetű Facebook-csoportban jelent meg egy bejegyzés, melynek tartalma szerint ismét pénzt próbálnak meg kicsalni emberekből. Most épp egy telekommunikációs cég alkalmazottainak adják ki magukat az átverés szervezői.

Egy Lívia nevezetű hölgy jelentetett meg egy bejegyzést a Miskolcon láttam nevezetű csoportban. Ebben arról ír, hogy nagymamájához egy idegen férfi csengetett be és azt állította, hogy a Vodafone-tól érkezett.

Azt színlelte, hogy az idős hölgynek újra kell kötnie előfizetését, ennek okán pedig hetvenötezer forintot ki kell fizetnie.

Ezt a gyanútlan nő megtette, majd utólag kiderült, hogy a férfi semmilyen összeköttetésben nincs az említett céggel.

A bejegyzés posztolója arra kér mindenkit, hogy figyelmeztessék családtagjaikat az újabb átveréssel kapcsolatban, fontolják meg, kit engednek a lakásukba és ki számára adnak ki pénzt. Továbbá vigyázzanak magukra, mert véleménye szerint ezen emberek nem riadnak vissza semmitől.

Sajnálatos módon ez egy visszatérő tendencia. Ahogy arról itt is írtunk, november elején MVM-es dolgozónak álcázta magát egy férfi, így próbált fizetésre bírni egy nyolcankilenc éves hölgyet, aki ennek nem dőlt be, így a csaló akkor pénz nélkül távozott. Megfigyelhető, hogy általában ezen átverésre készülő emberek mindig valamilyen szolgáltatástól valónak jelzik magukat, így ha ilyen történik, először mindenképpen győződjünk meg arról, hogy tényleg az adott cégtől érkezett-e az egyén.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek