MVM-es dolgozónak adta ki magát a csaló férfi, aki egy idős miskolci hölgytől akart kicsalni pénzt

Megosztás

Legyünk óvatosak és főleg idős hozzátartozóinkat előre figyelmeztessük erre a régóta divatos trükkre. Jelen esetben szerencsére a 89 éves miskolci hölgy gyanút fogott és nem fizetett.

A hét elején történt – szerencsés kimenetelű – eseményről Juhász Gábor számolt be a közösségi médiában.

“Figyelmeztessétek idős hozzátartózóitokat!

Tegnap kora délután becsengetett egy magát MVM- es dolgozónak kiadó férfi a 89 éves nagymamámhoz, hogy villanyóra plombát jött ellenőrizni. Természetesen azt állította, hogy hiányzik 2 plomba, amit 18.500 Ft- ért cserébe (természetesen neki kellene kifizetni ott helyszínen) kipostázzák azt követően.

Mivel nagyimnak gyanús lett, így közölte, hogy nincs pénze, mire a kedves “úriember”: Nincs itthon 18.500 Ft? Nincs, felelte nagymamám. Akkor holnap reggel majd visszajön…. Természetesen vártam én is reggel, de nyilvánvalóan nem jött. MVM-mel kapcsolatba léptem nem volt munkalap kiadva erre a címre. Illetve elmondták, hogy mindig csekket küld, a szerelők nem kérnek pénzt” – zárul Gábor bejegyzése.

Sajnos rengeteg az átverési kísérlet hazánkban, évek óta megszokhattuk ezeket a sokszor működő trükköket, ne hagyjuk magunkat becsapni, átverni, megkárosítani és erre figyelmeztessük rokonainkat, jó ismerőseinket is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek