Ismét egy átverésre hívják fel a figyelmet a borsodi rendőrök: ne fizessünk nem létező bírságot a csalóknak

Megosztás

Úgy tűnik, nagyon jól mehet az ilyen internetes és telefonos átverésekből az üzlet, ismét egy adathalász bankkártyacsaló trükkre derült fény. A rendőrség figyelmeztet, ne dőljünk be, nemhogy egy bírságot nem fizetünk be vele, de búcsút mondhatunk a bankszámlánkon levő pénznek is.

A Borsod Megyei Rendőrség információs portálja adta tudtunkra az újabb csalási formát, ez már a sokadik, de valójában ugyanolyan kaptafára megy és kis odafigyeléssel lefülelhető. Ha viszont leürítették a számlánkat, búcsút mondhatunk a pénzünknek.

“FIGYELEM! ÚJABB CSALÁS. EZÚTTAL A RENDŐRSÉG NEVÉBEN!

A rendőrség nem értesít SMS-ben bírságról! A legújabb módszer szerint, a csalók SMS üzenetet küldenek, amiben arra figyelmeztetnek, hogy parkolási bírsága van a címzettnek, és még az összeget is megjelölik.

Az SMS-ben lévő linket megnyitva, a rendőrség oldalára nagyon hasonlító oldal jelenik meg. Lehetőséget ad a rendszám lekérdezésére, ahová akármilyen rendszámot is írunk be kiadja, hogy van bírság. A bírságot nem lehet részletesen megtekinteni, hanem automatikus fizetést kínál fel.

NE DŐLJÜNK BE A CSALÓKNAK! NE MENJÜNK FEJJEL AZ ENTERNEK!”

Valóban ne menjünk és egyébként is vegyük alapnak, hogy az ilyen jellegű telefonos és internetes üzenetek döntő többsége átverés, csalás, mindig legyünk bizalmatlanok a váratlan és furcsa üzenetekkel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek