Miskolci nő segítette a csalókat – többszázezer forinthoz jutottak hozzá

Megosztás

Csalás és pénzmosás miatt került sor vádemelésre Lentiben három személy ellen, akik közül ketten a börtönből, engedély nélkül tartott telefonnal csaltak ki százezreket nyereményeket ígérő hívásaikkal. Ebben a harmadrendű vádlott, egy miskolci nő segítette őket.

A Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Dr. Németh Eszter elmondása szerint a két elkövető egy harminchét éves gönyüi, és egy negyvenkilenc éves budapesti férfi épp a szabadságvesztésüket töltötték a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az elsőrendű vádlott rokonainak anyagi támogatása okán pedig arra az elhatározásra jutottak, pénzt csalnak ki ismeretlen személyekből a nálunk engedély nélkül lévő telefon segítségével.

A budapesti férfi azt állította az idegeneknek, hogy egy mobilszolgáltató nyereményjátékán nyertek, és ezen nyeremény felvételéhez pedig nincs más dolguk, mint belépni internetbankjukba és az útmutatásaikat követve néhány utalást végrehajtaniuk az általuk megadott bankszámlára.

Itt érkezünk el a harmadrendű vádlotthoz, egy huszonkettő éves miskolci nőhöz, aki ismeretségben állt az elsőrendű vádlottal. A megállapodás köztük az volt, hogy a szerzett pénz felét a fiatal hölgy megtarthatja.

A másodrendű vádlat egy telefonszolgáltató munkatársaként mutatkozott be a börtönrácsok mögül, és egy Lentiben élő sérültet károsított meg, aki több, mint háromszázhatvan ezer forintot utalt át a harmadrendű vádlott számlájára. Ezt ezután ismét megtörtént, csak egy gyöngyössolymosi sértettel, tőle nagyjából háromszázezer forintot csaltak ki.

A budapesti vádlott már a megtévesztő hívások során értesítette a miskolci nőt, hogy vegye fel az átutalt összegeket, de a pénz egy részének felvétele után a számlája zárolásra került. A többszörös visszaesőnek számító két férfival szemben csalás bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Lenti Járási Ügyészség, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte pénzmosás bűntette miatt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek