Leköszönt miniszteri posztjáról a borsodi kötődésű Varga Judit

Megosztás

Bár leginkább botrányairól maradt híres az elmúlt néhány évben, kevésbé pozitív munkásságáról, az ő távozásával az Orbán-kormányban ismételten nem marad egyetlen nő sem. Ezt még Novák Katalin köztársasági elnök is megjegyezte némi éllel.

„A mai nappal egy korszak véget ér. Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt az Igazságügyi Minisztériumban megélt idő. Büszkeséggel, köszönettel és örök hálával gondolok munkatársaimra. Holnap egy másik, kihívásokat és sikereket ígérő világ kezdődik el. Köszönök mindent!” – írja a közösségi médiában a miniszteri székből távozó Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter azért távozik, mert a Fidesz EP-listavezetőjeként megy vissza Brüsszelbe. Keddtől Tuzson Bence lesz az igazságügyi miniszter, így megint csak férfiakból áll a kormány. Novák Katalin államfő erről azt mondta: „A nőkre is szükség van a magyar közéletben.”

Varga Judit neve a Pegasus-botrány mellett a fideszes Schadl-Völner korrupciós balhéval is összefonódott az elmúlt években. Mindkét szál egyelőre elvarratlan. Varga Miskolcon született, majd itt végezte el a gimnáziumot és egyetemi diplomát is megyeszékhelyünkön szerzett. Következő útja, nagyon úgy fest, hogy Nyugat-Európába vezet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek