Varga Judit és Szijjártó Péter is milliós fizetést kaphat a “modellváltó” egyetemek kuratóriumi tagságáért

Megosztás

Mindenféle vészhelyzet van éppen hazánkban és brutális megszorítások. De minisztereinknek remekül megy a soruk, álláshalmozásban is jeleskednek. Nekik nem lesz probléma a gázszámla és az ezer forintos kenyér.

Az RTL szerint a miniszterek vagyonnyilatkozataiból kiderült, hogy több miniszter is milliós juttatást vesz fel a modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagsága, vagy épp kaszinókoncesszió miatt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter például a budapesti kaszinók működtetéséért felelő cégéből 1,6 milliárd forint osztalékot zsebelt be, miniszterként.

Szalay-Bobrovniczky kinevezése után a kormány azt ígérte, hogy a többi cégével együtt – az Andy Vajna halála után Garancsi Istvánnal közösen átvett – kaszinós cégét is eladta. Az RTL szerint az nem derült ki az átláthatatlanabbá tett nyilatkozatból, hogy Szalay-Bobrovniczky eladta-e a céget, a nyilvános cégadatok viszont nem erre utalnak.

Varga Judit a miniszterkedés mellett a modellváltáson átesett, alapítványi tulajdonba került Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke. Ezért a munkáért eddig nem kapott juttatást, de júliustól milliós fizetést vehet fel az alapítványtól. Hogy pontosan mennyi pénzről van szó, azt nem tudni, csak annyi nyilvános, hogy 1 és 5 millió forint közötti fizetésről van szó.

Ugyanennyi fizetést kaphat Szijjártó Péter külügyminiszter a győri Széchenyi Egyetem kuratórium tagságáért. Az RTL mindkét miniszter kereste azzal kapcsolatban, hogy miért kapnak mostantól milliós fizetést azért a munkáért, amit eddig ingyen végeztek. A csatorna nem kapott választ. Mert megtehetik… (via Telex)

Kapcsolódó cikkek