Figyelemfelhívó tüntetések Miskolcon is a státusztörvény és az erőszak ellen

Megosztás

Szerdán a zebraszerdával kezdődik a demonstrációsorozat a Centrumnál, egy nappal később pedig az országos tüntetéshullámhoz csatlakozik városunk is.

Csatlakozva az országos akcióhoz, május 31-én, szerdán 16:30-17:30 között immár negyedik alkalommal rendezik meg Miskolcon is a zebraszerdát. Az akciósorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar közoktatás helyzetére, s támogatásunkat fejezzük ki annak szereplői mellett – írja tájékoztott a szervező Miskolc és Környéke Kossuth kör és a Borsod Megyei Akciószövetség nevében Pilz Olivér.

Mint a Tanítanék Mozgalom alapítója írja, az esemény helyszíne a Centrum Áruház előtti terület, illetve a környezetében lévő gyalogátkelőhelyek – melyekről és az akció állandó időpontjáról kapta az a nevét is: zebraszerda. Az átkelőhelyeken a szervezők a gépjárműforgalom tilos jelzésének ideje alatt transzparensek segítségével hívják fel az utasok, illetve a gyalogosok figyelmét a közoktatás problémáira, szórólapokon pedig további részletekről is tájékoztatnak.

A zebraszerdán a június 1-i oktatási tüntetésre – melyet az ország több pontján azonos időpontban tartanak meg elsősorban a bevezetendő státusztörvény elleni állásfoglalásként – is felhívják a figyelmet. A csütörtöki tüntetés felszólalói közül többen a zebraszerdán is részt vesznek, így a Centrum környezetében spontán beszélgetések alakulhatnak ki az oktatásról.  

Az országos akcióhoz kapcsolódó csütörtöki tüntetés is a Centrumtól indul. Gyülekezés délután négykor kezdődik, innen 16:30-tól a résztvevők közösen vonulnak majd át a Szent István térre, ahol beszédekkel folytatódik a demonstráció. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek