Friss információk: “Nem igaz, hogy negyvenen is áthajtottak az M0-son elütött férfin”

Megosztás

Az áldozat családját képviselő ügyvéd igyekezett helyretenni a sajtóban megjelent “horrorisztikus” információkat, bár az is igaz, hogy pontosítani ő maga sem tudott. Annyit viszont elárult, hogy a gázoló és több másik autó is megállt a baleset helyszínén egy rövid időre, de a segítségnyújtás mindenképpen elmaradt.

Éppen ezért nem is a gázolás a nagyobb baj, az ugyanis szinte bizonyosan nem a szürke Mercedes hibájából következett be. A segítségnyújtás elmulasztása annál inkább gond lesz, a rendőrség nagy erőkkel keresi a sofőrt és utasait.

Nem igaz, hogy nem állt meg egyetlen autó sem azután, hogy vasárnap késő este halálra gázolták az M0-s körgyűrűn a 92 éves román férfit – mondta el a Telexnek Balogh Csilla Tünde, az áldozat családját képviselő ügyvéd. Kiderült, hogy a szerencsétlenség után a gázoló autó mögött közlekedő második és harmadik autó is megállt, ők azonban már nem tudtak segíteni az idős férfin.

A baleset vasárnap este fél 10 körül történt az M0-s körgyűrű 6-os kilométerszelvényénél, Törökbálint közelében. Az ügyvéd pontosította a „horrorisztikus” sajtóhíreket is, melyek szerint legalább 40 autó áthajtott volna a 92 éves férfi holttestén. Az ütközés után ténylegesen megállt két autó, azonban a forgalom teljes leállításáig feltételezhetően több autó is áthaladt a testen, ezek számát azonban pontosan nem ismerjük.

Az ügyvéd arról beszélt, hogy az ütközés után maga a gázoló jármű is megállt egy rövid időre, nem azonnal ment tovább.

A szürke Mercedes Vitóval közlekedő elkövető és két utasa vélhetően ekkor mérték fel, mi is történt pontosan. A kisbusz vezetője ezután anélkül, hogy mentőt, vagy bármilyen más hatóságot értesített volna, egész egyszerűen továbbhajtott az ütközéstől egyébként látványosan összetört autóval, amelynek betört szélvédőjén alig lehetett kilátni.

A gázolót és társait továbbra is keresik a rendőrök, az ügyvéd elmondása szerint jelenleg „forró nyomon vannak”, így vélhetően előkerülnek majd.

Az autóban a baleset idején hárman is ültek, esetükben súlyosbító tényező lehet az is, ha egy utólagos vizsgálat bebizonyítja, hogy az elütött férfi közvetlen a baleset után még életben volt.

Amennyiben előkerülnek, és bíróság elé kerül az ügy, akkor első körben segítségnyújtás elmulasztása miatt kérhetik majd őket számon, amiért 3 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik őket. Abban az esetben, ha sikerül magasabb szintre vinni az ügyet, és közúti balesetté nyilvánítják azt, akkor közúti balesetért 1-től 5 évig terjedő, míg cserbenhagyásért 1 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik majd a gázolót. Ekkor a bíróság halmazati büntetést szab ki. A balesetről korábban részletesebben is írtunk, IDE KATTINTVA olvashatja az információkat. (via Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek