A borsodi településen minden megszületett kisgyermeknek fát ültetnek

Megosztás

Az úgynevezett Születésfa jelképezi a gyermekszületésnek szóló örömet. Ezt a remek kezdeményezést folytatták Rudolftelepen is, szombaton a születésparkba újabb facsemetéket ültethettek.

A kistelepülés már előre meghívta a lakosságot a szombat délelőtti eseményre.

Annak örömére, hogy a falu lakosságát minden évben egyre több újszülött gyarapítja, Születés parkot hozott létre a rudolftelepi önkormányzat, ám küllemében és üzenetében is különleges közterületről van szó, hiszen a harangláb mellett valamennyi, az utóbbi hat esztendőben született gyermek tiszteletére fát ültettek, így az hamarosan igazi ligetté válhat. 

Ahogy Zilahy Zoltán polgármestertől a Borsodihir.hu megtudta, május 6-án – hagyományteremtő szándékkal – összesen 39 facsemetét (aranykőrist, juhart és hársot) ültettek el a kicsik szüleikkel közösen. A legkisebb résztvevő, egyben csemetetulajdonos egy pár hónapos csecsemő volt. A kezdeményezésnek ezzel még nincs vége: a park bejáratához az önkormányzat lila és rózsaszín orgonát telepít, így jelezve a színekkel is, hogy a kislányok és a kisfiúk születésének ugyanúgy örülnek. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek