A turbókörforgalomnál mikor oldják meg végre a csapadékelvezetést?

Megosztás

A helyiek háborognak azon, hogy az átadás óta képtelenek voltak az illetékesek megoldani, hogy esős időben ne a bokáig érő vízben kelljen gázolniuk a frissen átadott turbókörforgalom gyalogos átkelőjénél. Pedig különösebb árvíz sincs, az elfolyás azonban szemmel láthatóan nincs megoldva.

Ha esetleg nem lett volna elég ok a mérgelődésre a miskolciak számára a villamos és a busz balesete, még az eső is rátett egy lapáttal, mert megint rámutatott a turbókörforgalom egyik többször is emlegetett, nem kicsi gondjára.

Hétfő esti friss fotót tett közzé M. T. az egyik miskolci csoportban. “Kis tavaszi zápor. Szuper körforgalom. Gyalogos átkelés. Mikor lesz garanciális javítás? A víz lefelé folyik. Nem fölfelé 😢

Hozzászólás a poszt alatt:
“A turbónál már kb 2 hete is felfelé kellett volna folynia, videót is tettem ki ide, de hát nah… vagy a fizikai törvényszerűségeket (lásd gravitáció), kell megváltoztatni, vagy a vizet kell megtanítani felfelé folyni. Más racionális lehetőség szerintem nincs.”

“Garanciális? Az itt ismeretlen…”

A város nemrégiben kialakított közlekedési csomópontjával kapcsolatban nem először került szóba a megoldatlan csapadékvíz-elvezetés. A miskolci önkormányzat legutóbbi ülésén Mokrai Mihály képviselő, a területért felelős városatya közérdekű kérdéssel fordult Veres Pálhoz, és azt próbálta megtudni, mikor oldódik meg a probléma, illetve mikor kerülnek vissza az építkezés miatt elköltöztetett buszmegállók az eredeti helyükre. Március végén a város polgármestere azt válaszolta, hogy hivatalosan még nem került sor a turbókörforgalom műszaki átadás-átvételére. Annak időpontja április 30., azaz csak ezt követően lehet reklamálni a kivitelezőnél a fenti gondok miatt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek