Szorosabbra fűzte az együttműködést a Bosch és a Miskolci Egyetem

Megosztás

Két évtizedes múltra nyúlik vissza a város felsőoktatási intézménye és a nagyvállalat kooperációja, ezt fűzik most még szorosabbra. Legfőbb cél a cég szakember-utánpótlásának, valamint a térségben élő ifjú tehetségek jövőjének biztosítása érdekében.

Képzési és kutatási együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és a Bosch autóipari gyára, az erről szóló hivatalos iratokat hétfőn délelőtt írták alá a nemzetközi cég miskolci központjában. A megállapodás célja a képzések közös fejlesztése, a szakember-utánpótlás támogatása, hogy a Miskolci Egyetemről kikerülő fiatalok aktuális iparági tudással és megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek.

Az ünnepélyes eseményen elhangzott, a vállalat eddig is teret adott az egyetemisták gyakorlati képzésének, ezt az együttműködést most megerősítették és ki is bővítették az oktatásban, a tehetséggondozásban és a kutatás-fejlesztésben is – mondta el Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke.

Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese arról beszélt, hogy az együttműködés célja az egyetemi képzések fejlesztése, a kutatás-fejlesztésben való szoros együttműködés és a szakember-utánpótlás támogatása. Az eseményen végül elhangzott, az egyetem és a vállalat közös célja, hogy közös munkájukat kibővítsék a képzésben és a kutatás-fejlesztésben, hogy Miskolci Egyetemről kikerülő fiatalok nemzetközi szinten is versenyképes iparági tudással, megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek – adta hírül a Minap.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek