Mi kell a nőnek? – Mi sem egyszerűbb!

Megosztás

Évszázadok óta kitörölhetetlen a férfiak fejéből az a legenda, miszerint a nőket képtelenség megérteni. Filmek, viccek, bölcseletek, versek és mémek ezrei szólnak arról, hogy hiába minden erőfeszítés, a szebbik nem gondolatai kifürkészhetetlenek és vágyaik útvesztőjében még egyetlen férfi sem találta meg a kiutat. Tehát mindenki nyugodtan visszaülhet a tévé elé, a párja keze helyett szoríthatja a mobiltelefont és ahogyan az ég kék, a fű zöld; a nőket így teremtette a Mindenható.

Kedves férfiak, itt az ideje, hogy ne döntsenek a nők feje felett, inkább próbáljanak belenézni!

A könnyebb megértéshez alkalmazzunk egy filozófiai elvet. Occam borotvája azt mondja, ha valami egyszerű módon megmagyarázható, akkor felesleges egy bonyolultabb magyarázatot adni rá. Eszerint, ha azt gondoljuk, hogy a nőket drága ajándékokkal lehet megszelídíteni, hogy nekik semmi sem elég jó, vagy a hormonok ördögi játékával magyarázzuk szeszélyes viselkedésüket, máris túlszaladtunk. Nincs itt semmiféle misztérium és ördöglakathoz hasonlatos logikai labirintus, az ezeréves rejtély kulcsa mindvégig ott volt a fegyvertárban, csak egyszerűségénél fogva holttérbe került.

A szebbik nemnek csupán egy – könnyen hozzáférhető, de nehezen átadható – dologtól akad el a lélegzete, ez pedig az elfogadó és odaforduló szeretet.

Ha ez nincsen, vagy halovány, azt kilométerekről megérzi minden nő, de nem menekül – nem az a gyáva fajta. Megpróbálja előtúrni a rárakódott rétegek alól, mint egy restaurátor, finom kis ecsetjével porolgatja, türelmesen tisztogatja, kiemeli a sérült részeket, hízeleg és dühös, beszél és hallgat. Egyre mélyebben hallgat és egyre kevésbé érti, hogy hová lett a szeretet – vagy talán nem is volt? – teszi fel a kérdést egy stratégiai ponton. Pedig keveset kér: odafigyelést.

Az odafigyelésnek millió – és ingyenes – formája ismert a nők számára, tessék válogatni! Beszélgetések, apró érintések, ölelés, mosogatás, hallgatás, kíváncsiság. Időtartama tetszőleges, mivel a hölgyeket úgy takarja be a figyelem finom hálója, mint piskótát az olvadó csokoládé.

Nincs házsártos feleség, nincs barátságtalan munkatársnő, nincs kibírhatatlan anyós és nincs kiismerhetetlen barátnő. Helyette férfiak vannak, akik Occam borotváját csupán arcszőrzetük legyalulására használják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek