Egyelőre csak Erdei Sándor Zsolt állt ki Veres Pál mellett, de vannak, akik már a DK-val is összeboronálják a polgármestert

Megosztás

Mint már korábban beszámoltunk róla, egy héttel ezelőtt Veres Pál bejlentette, hogy újraindul a polgármesteri székért a 2024-es önkormányzati választáson. Miskolc város képviselő testületéből egyelőre csak egy politikus, Erdei Sándor Zsolt biztosította támogatásáról az egykori iskolaigazgatót. Megkérdeztük a döntése okáról, illetve utánajártunk, milyen hátország sorakozhat majd fel mögötte jövő tavasszal.

– Veres Pál 2019-ben a lehető legjobb polgármester-jelölt volt Miskolcon. Népszerű, őszinte, rátermett, és személye húzta magával a szavazatokat, nem csak részére, hanem a Velünk a Város képviselőjelöltjei számára is. Véleményem az, hogy sokan valószínűleg nem lettek volna képviselők, ha nem Veres Pál csapatához tartoznak, aki magabiztosan verte fideszes ellenfelét, a felfelé bukó Alakszai Zoltán főispánt, megmentve Miskolcot kilenc év után még egy újabb ciklusnyi fideszes rémuralomtól – fejtette ki álláspontját Erdei, majd így folytatta.

– A kormánypártnak volt egy évtizede bizonyítani. Miért nem tették? Helyette a vereség után elkezdték a kormányzati bosszúhadjáratot a város ellen. Covid idején minden létező forrást elvettek a várostól, a járvány ellen ingyenes parkolással próbáltak védekezni, miközben kiváltságosaik még a drágán beszerzett lélegeztetőgépek és a vakcinák árából is loptak!

– Sehonnai, bitang, szégyentelen kormánya van az országnak! Aki legyőzi őket, azon megpróbálnak bosszút állni! Miskolc városa “békeidőben”, amikor nincs elhibázott gazdaságpolitika és folyamatos kivéreztetés, rezsirobbanás, egy virágzó megyeszékhely lehetne. Ehhez nem hagytak sem polgármester úrnak, sem a képviselőknek lehetőséget, a folyamatos elvonások miatt nem tudtunk megfelelően dolgozni, megvalósítani, amit szerettünk volna. Pedig nagy szükség van rá, hogy folytassuk a megkezdett munkát, csapatként, polgármester úr vezetésével.

– Jómagam is újra indulnék a körzetemben, sok megoldandó feladat vár, amire a mostani időszakban nem volt elég forrás. Utak felújítása, csatornázás, közvilágítás kiépítése, parkolók létesítése, Bábonyibérc felvirágoztatása. A keretünk végig szűkös volt, a központi költségvetésnél csak álom volt, hogy valami nagyobb beruházás is induljon, a több milliárdos hiány miatt amit elvontak, elvettek kormanyzatilag.

– A Fidesz becsapta és elárulta a szavazóit mindenhol. Aprópénzzel, és ígéretekkel nyerte meg a szavazatok egy részét az országgyűlési választásokon, ám sokan belátják már, nem ilyen lovat akartak. A folyamatos infláció, az elszegényedés, az elvándorlás sújtja Miskolc városát is. És erről elsősorban a kormány tehet. Ha nem Fidesz lenne, már jönne az Európai Unió támogatása, könnyebb lenne a működés.

– Olyan emberre van szükség a város élén aki Miskolcot tartja a pártjának, nem a pártja érdekeit helyezi Miskolc elé. Veres Pál ilyen polgármester, ezért tudom elsőként azt mondani, hogy támogatom újabb jelöltségét, hogy bizonyítani tudjuk, valóban tenni akarunk, és ha hagyják végre, tenni is tudunk Miskolcért! A miskolciakért! – zárta mondandóját a képviselő.

Konkrétan csak Erdei Sándor Zsolt állt az újrázni szándékozó Veres Pál mellé, de sejthető, hogy nem ő lesz egyedüli támogató

A képviselő testület tagjai közül többen megszólaltak a polgármester bejelentésére reagálva, azonban Erdein kívül eddig még egyikük sem állt ki teljes mellszélességgel Veres Pál mellett. Dr. Simon Gábor a szocialisták nevében, Szarka Dénes pedig a Jobbik képviseletében beszélt arról a napokban, hogy döntésük előtt meg kell ismerniük a polgármester következő ciklusra vonatkozó programját.

Kifejtette álláspontját viszont a kormánypárt, amely szokás szerint a megyei propagandalap, a boon.hu cikkén keresztül próbálta megjósolni, hogyan alakul az ellenzéki összefogás 2024-ben. A Fideszhez közel álló XXI. Század Intézet vezetője, Nagy Ervin politikai elemző például hosszasan fejtegette, hogy lejárt az úgynevezett független, baloldali pártok felett álló településvezetők ideje. Véleménye szerint a Demokratikus Koalíció mindenhol érvényesíteni fogja az akaratát, ahol erre képes. Úgy vélekedett, hogy mindez Miskolcon is így történik majd, és

Veres Pálnak nem marad más esélye a talponmaradásra, mint hogy belépjen a Demokratikus Koalícióba, vagy beleáll a belső küzdelembe.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek