Bejelentést tett Veres Pál: újraindul Miskolc polgármesteri székéért

Megosztás

A 2019-ben megválasztott városvezető 2024-ben újra megméretteti magát az önkormányzati választáson.

Veres Pál a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben jelentette be péntek este, hogy 2024-ben polgármesterjelöltként újraindul Miskolc városvezetői posztjáért az önkormányzati választásokon.

“Számtalan kérdést kaptam az elmúlt hetekben Önöktől, itt a Facebookon, az utcán vagy épp társaságban arról, hogyan tervezem a jövőmet, szeretném-e 2024-től polgármesterként tovább szolgálni városunkat, Miskolcot” – kezdi posztját Veres. “Egyszerűnek tűnhet a kérdés: igen, vagy nem. Én mégis hosszabban válaszolok, ha megengedik.

2019-ben, mikor jelöltként bemutatkoztam Önöknek így fogalmaztam:

„Azt képviselem, hogy a városnak nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól. Mindenkivel szeretnék együtt dolgozni, aki tenni akar a városért, legyen bármilyen pártállású, bármilyen világnézetű, vallású, bármilyen végzettségű, bármilyen származású.”

Az én alapállásom nem változott. Továbbra is azt gondolom, hogy minden tehetségre, jó szándékra és tenni akarásra szüksége van Miskolcnak. Szüksége van minden olyan emberre, aki első helyre teszi munkájában Miskolcot. Minden ideológia és elv, politikai hovatartozás és pártérdek elé.

Nekem ez jelenti az elkötelezettséget.

Az elmúlt években ezért meggyőződésemért kaptam hideget és meleget, jobbról és balról, de én nem változtam meg. Nem változott az elkötelezettségem, az eltökéltségem, nem változott a hűségem a városhoz és Önökhöz, a Miskolciakhoz.

Nehéz éveket éltünk meg együtt. Két év járványt, kormányzati elvonásokat, energiaár-robbanást, inflációt. Sok dologban értünk el sikert és áttörést, néhány területen azonban lelassult az élet, és olyan is van, amiben romlott a város helyzete. Sok tehetséges embert ismertem meg, sokukkal dolgoztam együtt, de volt, akikben csalódtam, néhányukban nagyot.

Én emlékszem, mivel és miért kezdtük a városvezetői munkát, milyen célokat tűztünk magunk elé, és engem ezek a célok most is inspirálnak. Ezekből merítek erőt minden nap. És ezek adnak erőt a folytatáshoz is.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy indulok a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Köszönöm az eddigi biztatásukat, nagyon fontos és nagyon jólesik, ezért gondoltam, hogy elsők közt Önökkel osztom meg a döntésem.

Számítok a mögöttem álló szövetségre, számítok azokra, akik kitartottak mögöttem és mellettem jóban és rosszban, a nehéz és a szép időkben egyaránt. Mindazokra számítok, akik osztják hitvallásomat: mindenkivel együtt dolgozni, aki tenni akar Miskolcért. Mert ez a feladatunk, ez a munkánk, erről szól az eskünk.

Miskolcért. A Miskolciakért. Önökért” – zárta bejegyzését a polgármestert.

Veres Pál 2019-ben került a borsodi megyeszékhely élére, előtte a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójaként dolgozott. Veres az ellenzéki összefogás jelöltjeként a szavazatok 54,8 százalékát gyűjtötte be, ezzel legyőzte a Fidesz-KDNP által indított Alaszkai Zoltánt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek