Fáklyás élőlánc az MTVA székházánál Hadházy Ákos tüntetésén

Megosztás

Péntek este a közmédia székházánál tüntettek több százan a propaganda ellen, az épületet rendőrsorfal védte, felszólaltak többek között tanárok és egy szülő is.

Az egy hete az MTVA székházánál sátrazó Hadházy Ákos által megszervezett tüntetés legfontosabb eseményeit a helyszínről tudósító Telex foglalta össze röviden:

  • Több százan gyűltek össze az MTVA óbudai épülete előtt péntek este fél hatkor, Hadházy Ákos hirdetett tüntetést a propagandamédia ellen.
  • Beszédet mondott Baranyi Krisztina, Ungváry Krisztián és Mérő Vera, de diákok, tanárok és szülők is felszólaltak.
  • Hadházy Ákos hibrid forradalmat hirdetett a hibrid rezsim leváltására. Sztrájkkal, polgári engedetlenséggel, forgalomlassító tüntetésekkel kell szerinte kikényszeríteni a közmédia vezetőjének leváltását és a szabad, tisztességes választási szabályokat.
  • A képviselő arra kérte a tüntetőket a beszédek után, hogy fáklyás élőlánccal vegyék körbe az MTVA épületét, a rendőrség azonban a gazdasági bejárat közelében sorfalat állt, és nem engedte át őket.
  • Hadházy és pár országgyűlési képviselő eljutott az utolsó szabadon hagyott bejáratig, de aztán azt is lezárták. A zuglói képviselő szerint ezzel megvalósult a blokád, és arra kérte a tüntetőket, hogy ne próbáljanak erőszakkal áttörni a rendőri sorfalon.
  • Este háromnegyed kilencre már csak alig maradt pár ember a közmédia épületénél, Hadházy Ákos pedig abbahagyja a sátrazást.

A tüntetés érdekessége, hogy meglepő módon a közmédia is beszámolt a székházuk előtt zajló eseményekről, sőt eközben még a tanárok kilencpontos követelését is beolvasták.

További részletek a Telex tudósításában!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek