Balhé: Elfoglalták a szurkolók a Manchester United stadionját, a tulajdonosok ellen tiltakoztak

Megosztás

Odáig fajult a dolog, hogy a tegnapra kiírt, Liverpool elleni rangadót el is kellett halasztani.

Több száz szurkoló tört be a Manchester United stadionjába, hogy tüntessen a tulajdonosok, azaz a Glazer család ellen. Elfoglalták az Old Traffordot, emiatt elhalasztják a csapat Liverpool elleni rangadóját.

A fanatikusok hivatalos megmozdulást szerveztek a stadion elé, az viszont nem volt az eredeti tervekben, hogy megszállják a létesítményt.

A rajongók azért demonstrálnak a Glazerek ellen, mert szerintük elárulták őket azzal, hogy csatlakoztak az Európai Szuperligához (ahonnan aztán kiléptek), valamint a klub stratégiáját is ellenzik, úgy érzik, a tulajdonosok nem a csapat sikerét, hanem a profitmaximalizálást tartják a legfontosabbnak.

A Manchester United 17.30-kor fogadta volna a Liverpoolt, de először csak csúsztatták a kezdést, végül a teljes lefújás mellett döntöttek a csapatok.

Néhány száz drukker már az előző hétvégén is kivonult az Old Trafford elé, hogy a klub eladására szólítsa fel Glazeréket.

Közben olyan információk láttak napvilágot, miszerint sokan már elhagyták a pályát, valamint az is biztos, hogy a rangadó játékvezetője, Michael Oliver a helyszínen van. Jelenleg a rendőrség a folytatásról konzultál.

Az NBC arról számolt be, hogy a több szurkoló az öltözőkbe is bejutott, és a Covid-protokoll betartása, valamint a szükségszerű fertőtlenítés miatt el kell halasztani a találkozót. A Premier League ezt cáfolta.

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a pálya immáron biztonságos, a gyepszőnyeget is átvizsgálták.

A meccslabdának azonban nyoma veszett, és az egyik szögletzászlónak is lába kelt. (Index.hu)

VÉGSŐ DÖNTÉS: A MANCHESTER UNITED–LIVERPOOL TALÁLKOZÓT KÉSŐBBI IDŐPONTRA HALASZTOTTÁK.

Kapcsolódó cikkek