A járvány keresztbe tett a jótékonysági bálnak, de vásár lesz helyette

Megosztás

A Kazincbarcikán élő, súlyos beteg kisfiú, Zsombor megsegítésére egyre jobban alakul az összefogás. A bált sajnos nem rendezhetik meg, de egy jótékonysági vásárt igen.

Megyénk nagyon sok településén szeretnének segíteni Zsombinak, az SMA-s kisfiúnak.

A járvány miatt elmarad Rudolftelepen a jótékonysági bál, melyet a Kazincbarcikán élő Burinda Zsombor javára rendeztek volna. Mint arról már korábban írtunk, a 11 hónapos kisfiú SMA-ban, azaz gerinceredetű izomsorvadásban szenved, és csak a világ legdrágább gyógyszere, a 730 millió forintba kerülő Zolgensma segítene rajta. Nagyon sok megyénkbeli település fogott össze érte, és országos gyűjtés is kezdődött, de még mindig nagyon messze a cél. Zilahy-Alföldi Eszter, a jótékonysági est egyik főszervezője korábban elmondta, nagyon sajnálják, hogy a bált nem tudják megrendezni, de támogatói jegyeket továbbra is lehet vásárolni. Minden egyes forint közelebb visz Zsombi gyógyulásához. Aki szeretne segíteni, hívja Esztert a következő számon: 0670/601–12–05.

Rengeteg holmi

A Bodrogközben élő emberek is azon vannak, hogy Zsombi állapota minél előbb javulhasson. A Cigándon élő Dócs Gizella nem először segít rászoruló gyerekeknek. Amikor megtudta, hogy Zsombi bajban van, a közösségi oldalon felajánlotta néhány ruháját eladásra, hogy a bevételből a kisfiút támogassa. Kezdeményezése nagy sikert aratott, egyre több ismerőse támogatta és követte példáját. Végül olyan sok felajánlás érkezett, hogy Gizella szeptember elején jótékonysági vásárt tudott rendezni a cigándi sportpályán. Rengeteg eladásra kínált holmi érkezett, a városban élők ruhákat, játékokat, ékszereket kínáltak fel. A kisvárdai focicsapat pedig két mezt ajánlott licitre. Ezek 62 ezer forintért keltek el, a vásárból pedig 178 ezer forintot tudott utalni Gizella Zsombi szüleinek. A szombati meccsen folytatódott az összefogás. A cigándi csapat is felajánlott egy mezt, ennek a licitje jelenleg 25 ezer forinton áll.

Léptek egyet

– A meccs után, csakúgy, mint a vásár után, megszerveztem a helyi „Lépjünk egyet Zsombiért” akciót is. Ez egyébként Zsombi édesanyjának a kezdeményezése volt. Arra kérte a segíteni szándékozó embereket, hogy lépjenek egyet, ezt fotózzák le, majd tegyék fel a közösségi oldalra, annak jelképeként, hogy talán az ő kisfia és képes lesz erre. Ha az akcióban egymillió ember részt venne, és mindannyian utalnának 700-700 forintot, már össze is gyűlne a 700 millió forint. A mi akciónkról videót is készítettünk, és azt kiabáltuk a kamerába: „Lépjünk Zsombiért, hogy ő is léphessen!” Aki megtette a lépést, természetesen adott 700 forintot, a bőcsi és a cigándi focicsapat szintén adakozott. Ezt is mind utalom a kisfiú szüleinek, hiszen az ő támogatásukkal és meghatalmazásukkal indítottam a gyűjtést. Készülök a következő jótékonysági vásárra, nagyszerű lenne, ha minél többen csatlakoznának, és jó lenne az is, ha a megye más településein is szerveznének ehhez hasonló, jótékonysági eseményeket. A cigándi sportpályán október 2-án délután 3 órától lesz a következő vásár – sorolta Gizella.

Hozzátette: mindig elszorul a szíve, ha azt látja, hogy gyerekek kerültek bajba. Mert imádja a gyerekeket, a sajátjait is, és szívesen segít, ha arra szükség van. Nem él nagy lábon, nincs sok fizetése, de mint mondja, ha valaki akar, akkor megtalálja a módját a segítésnek. Gyűjtik a kupakokat is, kupakgyűjtő-pontként működnek, hogy minél hamarabb meglegyen a szükséges összeg. Kérte, írjuk meg azt is, hogy a Cigánd SE ügyvezetője, Tóth István és a város polgármestere, Oláh Krisztián minden támogatást megad a jótékonysági akciókhoz.

Csak akarni kell

Boon.hu

Kapcsolódó cikkek